Σοκ στο πανελλήνιο από το τετραπλό φονικό




Συγκλονισμένη η Ηλεία αλλά και ολόκληρο το πανελλήνιο παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις της στυγερής τετραπλής δολοφονίας που σημειώθηκε χθες στην Ανδραβίδα με θύματα δυο μικρά αγοράκια ηλικίας ενός και δύο ετών και τους γονείς τους, Aρμάντο και Μαρία Κλότσι, ηλικίας μεταξύ 30 και 35 ετών.
Ρεπορτάζ: Γιάννης Τσουκαλάς και Γιώργος Μικελόπουλος – patrisnews.com
Τα τέσσερα μέλη της οικογένειας εντοπίστηκαν νεκρά χθες το απόγευμα μέσα στο σπίτι τους από το τρίτο παιδί της οικογένειας, ένα 10χρονο αγοράκι, που σύμφωνα με πληροφορίες η μητέρα είχε αποκτήσει από τον προηγούμενο γάμο της, το οποίο την ώρα του φονικού φέρεται να έπαιζε με το ποδήλατό του στην πλατεία.

Όταν γύρισε και άνοιξε την πόρτα της οικίας που έμεναν βρέθηκε αντιμέτωπο με το αποτρόπαιο θέαμα αντικρίζοντας τα δυο αδελφάκια του χωρίς τις αισθήσεις τους και τους γονείς νεκρούς στην αυλή μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Έσυρε το αδερφάκι του στο δρόμο για να το σώσει
Οι λεπτομέρειες του στυγερού εγκλήματος που ήρθαν στο φως δημοσιότητας σοκάρουν και προκαλούν κόμπο στο στομάχι αφού αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν πως όταν το 10χρονο αγοράκι αντίκρισε την εικόνα των σκοτωμένων αδελφών και γονιών του, έσυρε το μικρότερο από τα δυο παιδιά έξω στο δρόμο διανύοντας μερικά μέτρα προκειμένου να ζητήσει απεγνωσμένα βοήθεια από τους περαστικούς.

Διερχόμενοι πολίτες που αντίκρισαν το θέαμα ειδοποίησαν αμέσως την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Ασθενοφόρο μετέφερε το άτυχο μωράκι στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.



Το 10χρονο αγοράκι παραμένει σοκαρισμένο όμως οι Αστυνομικοί το έχουν υπό την προστασία τους και μετά το πέρας των ερευνών θα μεταφερθεί σε ασφαλές περιβάλλον, μακριά από τη φρίκη που έζησε, όμως τα όσα αντίκρισε έχουν σίγουρα ριζώσει βαθιά στην ψυχούλα του και ο πόνος πολύ δύσκολα θα επουλωθεί, αν επουλωθεί ποτέ.

Άμεσα στο σημείο του εγκλήματος έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας, Παναγιώτη Μάνδαλο ενώ λίγο αργότερα έφτασε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Μαρτζάκλης και η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελική Τσιόλα.

Θρίλερ με την ταυτότητα του δράστη και το κίνητρο της δολοφονίας
Οι αρχικές αναφορές ότι δράστης του εγκλήματος ήταν ο πατέρας, που σκότωσε τη γυναίκα και τα δύο παιδιά τους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, εγκαταλείφθηκαν γρήγορα αφού όλες οι ενδείξεις πλέον κάνουν λόγο για μια τετραπλή δολοφονία που όπως παραδέχονται και αστυνομικές πηγές, δεν θυμούνται να έχουν συναντήσει ξανά στην Ηλεία εδώ και πάρα πολλά χρόνια, ίσως και ποτέ ξανά στο παρελθόν.

Το βασικό στοιχείο που οδήγησε τις Αρχές στο να αποκλείσουν ενδεχόμενο αυτοκτονίας ενός εκ των μελών της οικογένειας είναι το γεγονός πως μέσα στο σπίτι εντοπίστηκε ένας κάλυκας χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάποιο όπλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τα τέσσερα μέλη της οικογένειας βρήκαν τραγικό θάνατο με διαφορετικό τρόπο αφού τα δυο παιδιά φαίνεται να πέθαναν από ασφυξία ενώ το ζευγάρι φέρεται να κατέληξε από πυροβολισμούς που δέχτηκε.

Οι έρευνες της Αστυνομίας προκειμένου να αποκαλύψουν την ταυτότητα του δράστη και να ξετυλίξουν το κουβάρι της ασύλληπτης οικογενειακής τραγωδίας που συγκλόνισε την μικρή κοινωνία της Ανδραβίδας συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ τόσο στο εσωτερικό του σπιτιού και στον περιβάλλοντα χώρο όσο και στην ευρύτερη περιοχή, αναζητώντας κάποιο στοιχείο που θα τους οδηγήσει στην άκρη του νήματος.

Λόγω έλλειψης ηλεκτροδότησης στο σπίτι πάντως, το έργο των Αρχών δεν ήταν ιδιαίτερο εύκολο για αυτό και οι έρευνες θα συνεχιστούν σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας. Παρ’ όλα αυτά η κινητοποίηση για τον εντοπισμό του δράστη συνεχίστηκε σε δρόμους και λιμάνια της περιοχής καθ όλη την διάρκεια της χθεσινής νύχτας.

Φόρτωσε τα πτώματα σε τρέιλερ για να τα εξαφανίσει…

Η αστυνομία αναζητά εκτός οικογενειακού περιβάλλοντος, τον δράστη της τετραπλής δολοφονίας ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι παλιός γνώριμος ενός εκ των δυο γονέων… Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», ο δράστης μετέφερε τα πτώματα του ζευγαριού και ενός παιδιού στην αυλή του σπιτιού όπου και τα φόρτωσε σε τρέιλερ με σκοπό να εξαφανίσει τα ίχνη τους, ωστόσο δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το αρρωστημένο σχέδιο του, αφού κάτι φαίνεται πως τον τρόμαξε και τράπηκε σε φυγή. Το βρέφος βρέθηκε νεκρό στη κούνια του.

Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση αναμένουν σε πρώτη φάση τα αποτελέσματα της μακροσκοπικής εξέτασης του ιατροδικαστή, αλλά και τα ευρήματα από τις πρώτες έρευνες μέσα στο σπίτι. Σήμερα αναμένεται να διενεργηθεί στην Πάτρα η ιατροδικαστική εξέταση στις τέσσερις σορούς.

«Ήταν μια ήσυχη και αγαπημένη οικογένεια»

Χθες το βράδυ, στην Ανδραβίδα δεν κοιμήθηκε κανείς… Η κοινωνία της περιοχής παραμένει συγκλονισμένη αλλά και τρομαγμένη μετά από όσα έγιναν αφού όσο ο δράστης ακόμα κυκλοφορεί ελεύθερος και όλοι φοβούνται μήπως κρύβεται κάπου κοντά τους αν δεν έχει διαφύγει εκτός Νομού.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που συνέβη σε μια ήσυχη και αγαπημένη, όπως δηλώνουν οι κάτοικοι της περιοχής, οικογένεια που ποτέ δεν είχε προκαλέσει με καυγάδες ή φασαρίες.

Χαρακτηριστική είναι και η μαρτυρία της οικογενειακής φίλης του αδικοχαμένου ζευγαριού, Αναστασίας Σταματελάτου στην κάμερα της ΟΡΤ και τον Κώστα Γκελντή η οποία δήλωσε:

«Τη γνώριζα καλά την οικογένεια. Μάλιστα, όταν η κοπέλα ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί, ο σύζυγός της μου είπε να πάω να τη βοηθήσω εγώ στο νοσοκομείο, από την ώρα που πήγε να γεννήσει μέχρι την ώρα που έφυγε. Ακούω πολλά για το τι έχει γίνει. Όμως ξέρω ότι ήταν ήσυχη και αγαπημένη οικογένεια, ποτέ δεν είχε ακουστεί καυγάς ή το οτιδήποτε. Είδα από μακριά το 10χρονο αγοράκι και φαινόταν σα χαμένο. Δεν ξέρω πραγματικά τι μπορεί να έχει γίνει».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.