Σκλαβενίτης: Επιβολή πλαφόν και στο αλεύρι




Πρόκειται και κινήσεις προληπτικού χαρακτήρα, ωστόσο δείχνουν ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις κινούνται φοβούμενες προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Του πλαφόν στις πωλήσεις αλεύρων και ηλιέλαιου στη λιανική, είχε προηγηθεί η επιβολή άτυπου πλαφόν κατά βάση στις πωλήσεις ηλιέλαιου από τις αλυσίδες χονδρικής, προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι οι πελάτες τους από τον κλάδο κατά βάση της εστίασης.

Ειδικότερα, για αγορές από το ηλεκτρονικό κατάστημα του «Σκλαβενίτη», είτε αυτές γίνονται μέσω του eMarket, είτε μέσω του efood, υπάρχει πλαφόν μέχρι τέσσερις συσκευασίες για τους δημοφιλείς κωδικούς (αλεύρι για όλες τις χρήσεις) σε συγκεκριμένες μάρκες επώνυμων προϊόντων, καθώς και ιδιωτικής ετικέτας (Μαράτα). Πλαφόν επιβάλλεται (εμφανίζεται δηλαδή η ένδειξη «μέγιστη διαθέσιμη ποσότητα») και στις συσκευασίες των προσφορών (π.χ. 2 +1) πάλι για τους δημοφιλείς τύπους αλευριού, μέχρι δύο πολυσυσκευασίες ανά παραγγελία.

Ανάλογο πλαφόν εφαρμόζει η αλυσίδα στο ηλεκτρονικό της κατάστημα και σε ό,τι αφορά τις συσκευασίες ηλιέλαιου. Ο πελάτης μπορεί να παραγγείλει από κάθε κωδικό έως τέσσερα τεμάχια, είτε πρόκειται για συσκευασίες του ενός είτε πρόκειται για συσκευασίες των 2 λίτρων. Το πλαφόν ισχύει και για το ηλιέλαιο ιδιωτικής ετικέτας.



Στην αλυσίδα MyMarket επιβάλλεται πλαφόν στο ηλιέλαιο έως 4 τεμάχια για τις συσκευασίες του 1 και 2 λίτρων, ενώ για τις συσκευασίες των 5 λίτρων υπάρχει πλαφόν από μία έως τέσσερις συσκευασίες, αναλόγως της μάρκας. Παράλληλα, στο πιο φθηνό προϊόν η εταιρεία αφήνει τους καταναλωτές να ψωνίζουν μόνο ένα τεμάχιο.

Με την σειρά της και η αλυσίδα Market In έχει επιβάλει πλαφόν, με τους καταναλωτές να μπορούν να ψωνίζουν μέχρι ένα κωδικό ηλιέλαιου, ενώ στα άλευρα, έχει επιβληθεί πλαφόν μόνο για ένα κωδικό.

Στα ηλεκτρονικά καταστήματα των λοιπών αλυσίδων δεν εμφανίζεται η επιβολή κάποιου πλαφόν, τουλάχιστον για την ώρα. Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.