Σε κλίμα συγκίνησης η συνάντηση Δένδια – Ανδρουλάκη (VIDEO)




Η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη την οποία προτίθεται να συνοδεύσει αυτοπροσώπως ο Νίκος Δένδιας, ανακοινώθηκε κατά τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον Έλληνα πρόξενο στην μαρτυρική πόλη, Μανώλη Ανδρουλάκη, ο οποίος αναχωρεί για Βουκουρέστι όπου συμφωνήθηκε να συσταθεί ομάδα υποδοχής αμάχων από την Ουκρανία.

Στην συνάντηση που είχε ο Έλληνας πρόξενος στην Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια παρών ήταν και ο πατέρας του, Γιώργος Ανδρουλάκης.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης μάς έκανε περήφανους με την συμπεριφορά του και κυρίως με την ψυχραιμία του».

«Θα προσπαθήσουμε να ξεχάσουμε, είναι δύσκολο αλλά θα συνεχίσουμε την δουλειά μας με επαγγελματισμό, θάρρος και με την στήριξη όλων σας», απάντησε ο Έλληνας πρόξενος.



Σχετικά με την ομάδα συντονισμού και υποδοχής στο Βουκουρέστι, ανακοινώθηκε ότι επικεφαλής θα είναι ο πρέσβης Φραγκίσκος Κωστελένος και θα συμμετάσχουν η πρέσβης μας στο Βουκουρέστι και ο κ. Κόπτσης και ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο Νίκος Δένδιας ζήτησε αποστολή επίσημης νότας στην Ουκρανική πλευρά να διευκολύνει και στην ρωσική πλευρά με άλλη νότα να μην παρακωλύσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Μαριούπολη.

«Τίμησε την Ελλάδα, τίμησε το υπουργείο του και το διπλωματικό σώμα και κατά τούτο του αξίζουν τα θερμά συγχαρητήρια. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στον πρέσβη κ. Φραγκίσκο Κωστελένο και στον Γενικό πρόξενό μας στην Οδησσό τον Δημήτρη Δόχτση.

Συνολικά έφεραν σε πέρας 6 επιχειρήσεις εκκένωσης με το όνομα «Νόστος» Ελλήνων και ομογενών από την Ουκρανία. Θα ήθελα επίσης να δώσω συγχαρητήρια στον γ.γ. Τον κ. Θεμιστοκλή Δεμίρη και την ομάδα του υπό τον κ. Καπόπουλο για τον συντονισμό των ενεργειών εκκένωσης αλλά και στην πρέσβη μας στο Βουκουρέστι.

Ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε ακόμη την παρασημοφόρηση του κ. Ανδρουλάκη, καθώς και του πρέσβη Φραγκίσκου Κωστελένου και του γενικού πρόξενου της Ελλάδας στην Οδησσό Δημήτρη Δόχτση. «Μετά από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό θα προτείνω την παρασημοφόρησή τους, η οποία θα πραγματοποιηθεί εν ευθέτω χρόνω», είπε ο υπουργός.

«Είναι καλό να δημιουργούμε και παραδείγματα και να τα αναδεικνύουμε. Δεν είναι σύνηθες άνθρωποι να βάζουν τη ζωή τους μετά την υποχρέωση τους για το καθήκον», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

«Ευχαριστώ και τους διεθνείς οργανισμούς που μας βοήθησαν. Τον ΟΑΣΕ και τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό όπως επίσης και θα πρέπει να απευθύνω ευχαριστίες και στην Μολδαβική πλευρά. Δυστυχώς, ο πόλεμος συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στην Ουκρανία και προτεραιότητα της κυβέρνησής μας είναι η προστασία των ομογενών μας αλλά και του άμαχου πληθυσμού», πρόσθεσε ο Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Ανδρουλάκης από την πλευρά του δήλωσε: «Δεν μπορώ παρά να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου γι’ αυτό που έκανε το υπουργείο Εξωτερικών για μένα και τους ανθρώπους με τους οποίους είμασταν στην Μαριούπολη. Εκεί που στέκεται ο πατέρας μου πριν από 13 χρόνια έδωσα τον όρκο τον οποίο προσπάθησα να τηρήσω και να τιμήσω. Ζήτησα να αγαπήσετε και να στηρίξετε το ΥΠΕΞ γιατί οι άνθρωποί του υπερασπίζονται αθόρυβα αλλά ουσιαστικά τα συμφέροντα της χώρας. Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αν και δεν φαίνεται πολύ και αν σπάσει αυτή η γραμμή της διπλωματίας και του διαλόγου, όπως γίνεται σήμερα στην Ουκρανία δυστυχώς, βλέπουμε όλοι τα αποτελέσματα. Γι’ αυτό θα θέλαμε όλη σας την στήριξη και λίγο περισσότερα μέσα για να κάνουμε την δουλειά μας καλύτερα. Ευχαριστώ και πάλι για τα μηνύματα συμπαράστασης σε μένα και την οικογένειά μου. Θα προσπαθήσουμε να ξεχάσουμε, είναι δύσκολο αλλά θα συνεχίσουμε την δουλειά μας με επαγγελματισμό, θάρρος και με την στήριξη όλων σας».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.