Σε ετοιμότητα οι δομές του Δήμου Αγίου Δημητρίου για την υποδοχή προσφύγων




Το Τμήμα Υγείας & Πρόνοιας του Δήμου Αγίου Δημητρίου, συμμετέχοντας ενεργά στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει δημιουργηθεί εξ αιτίας του πολέμου στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα την πιθανή προσέλευση μεγάλου αριθμού προσφύγων στην χώρα μας, αλλά και στο Δήμο, έχει σχεδιάσει ανάλογο μηχανισμό υποδοχής, κοινωνικής στήριξης και ένταξής τους στο κοινωνικό σύνολο, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του κράτους.
Συγκεκριμένα:
Το Κέντρο Κοινότητας του Τμήματος Υγείας & Πρόνοιας έχει ορισθεί ως σημείο υποδοχής, καταγραφής και εξατομίκευσης του κάθε αιτήματος για αρωγή και κοινωνική βοήθεια σε άτομα ή οικογένειες που προέρχονται από την εμπόλεμη ζώνη και διαθέτουν τα ανάλογα πιστοποιητικά έγγραφα που ορίζει η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία.
ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ • ΔΥΡΡΑΧΙΟΥ 11 • ΤΗΛ.: 2109716360 • Ε-mail: [email protected]

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ • ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 10 • ΤΗΛ.: 2109738093 • Ε-mail: [email protected]
Η Κοινωνική και η Υγειονομική Υπηρεσία του Τμήματος Υγείας & Πρόνοιας θα καλύψουν ανάγκες των προσφύγων με τις ανάλογες παροχές που κρίνονται αναγκαίες.
Κοινωνική, ψυχολογική στήριξη, ιατροφαρμακευτική φροντίδα κ.λπ.
Παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τροφή, ένδυση κ.λπ.)
Διασύνδεση των υπηρεσιών του τμήματος με τις υπόλοιπες υπηρεσίες του δήμου (ΟΠΚΑΠ – ΟΠΑΠ – ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ κ.λπ.) για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων και των παιδιών τους στην κοινότητα.
Διασύνδεση με την αγορά εργασίας για εξεύρεση εργασίας εάν κρίνεται απαραίτητο καθώς και εξεύρεση κατοικίας διαμονής.
Οι κάτοικοι του Δήμου Αγίου Δημητρίου, που με κάθε τρόπο επιθυμούν να συνδράμουν την προσπάθεια αυτή, παρακαλούνται να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας και την Κοινωνική Υπηρεσία.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.