Πράσινο φως έδωσε το ΣτΕ για την αναβάθμιση της Μαρίνας Βουλιαγμένης




Πράσινο φως έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Μαρίνας Βουλιαγμένης που θα γίνει σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, έτσι ώστε να είναι «παγκόσμιας εμβέλειας, αντάξια μιας μητροπολιτικής Ριβιέρας, όπως είναι η Αθηναϊκή, ικανή να προσελκύει κορυφαίους επισκέπτες σε διεθνές επίπεδο», όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι σύμβουλοι Επικρατείας.

Στη Μαρίνα Βουλιαγμένης, που αποτελεί κομμάτι του εμβληματικού συγκροτήματος του «Αστέρα» Βουλιαγμένης στη χερσόνησο του Λαιμού Βουλιαγμένης, έχουν ξεκινήσει ήδη τα έργα αναβάθμισης με ένα εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 48 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με έρευνα μιας από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως ελεγκτικές εταιρείες (Big Four), μετά την αναμόρφωσή της η Μαρίνα Βουλιαγμένης θα βρίσκεται στο top 3 με τις μαρίνες με τις υψηλότερες προδιαγραφές στην Ευρώπη για την καλύτερη λύση και ασφάλεια ελλιμενισμού (homeport) θαλαμηγών στην ευρύτερη ζώνη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ με την υπ’ αριθμ. 43/2022 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών (πρόεδρος η κυρία Μαργαρίτα Γκορτζολίδου και εισηγήτρια η κυρία Αγγελική Μίντζια) απέρριψε την αίτηση αναστολής των κατοίκων, κρίνοντας όλους τους ισχυρισμούς τους αβάσιμους και αόριστους και έκανε λόγο για «γενικόλογες αναφορές, χωρίς οποιαδήποτε επιστημονική τεκμηρίωση».



Υπογραμμίζεται, ακόμη, ότι «δεν συντρέχει λόγος δημοσίου συμφέροντος συνιστάμενος στην προστασία του φυσικού (εν προκειμένω θαλάσσιου), οικιστικού ή πολιτιστικού περιβάλλοντος που επιβάλλει τη χορήγηση της αιτούμενης αναστολής, τα δε περί του αντιθέτου προβαλλόμενα είναι απορριπτέα ως αβάσιμα». Δείτε περισσότερα στο: protothema.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.