Ο Ιστορικός Περίπατος γίνεται θεσμός στο Παλαιό Φάληρο




“Πρέπει να γνωρίσεις την πόλη σου για να την αγαπήσεις“ πιστεύει και επαναλαμβάνει με αγάπη για το Π. Φάληρο, ο Δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος και το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου πλήθος δημοτών και πολιτών, κάθε ηλικίας, περπάτησαν μαζί του, στο πλαίσιο του 5ου Ιστορικού περιπάτου που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Αεροπορίας και στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά την διάρκεια του περιπάτου, οι συμμετέχοντες περιηγήθηκαν στο ξεχωριστό αρχειακό υλικό της Διεύθυνσης Ιστορίας της Πολεμικής Αεροπορίας που στεγάζεται στο ιστορικό κτίριο της «Βίλας Συγγρού» ενώ στην συνέχεια ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για την ιστορία και την εξέλιξη της ευρύτερης περιοχής( Πάρκο και ναός Αγίου Γεωργίου, αρχαίο λιμάνι) από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, από τον συγγραφέα και δημοσιογράφο Κώστα Στοφόρο, σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής ζωής και Εκπαίδευσης. Ήταν μία απολαυστική πτήση στην ιστορία του Παλαιού Φαλήρου.

Στον 5ο Ιστορικό Περίπατο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου έδωσαν το παρών οι βουλευτές, Διονύσης Χατζηδάκης, Βασίλης Σπανάκης, Γιάννης Καλλιάνος και Δημήτρης Βαγενάς, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ Τάσος Γαϊτάνης, και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Παλαιού Φαλήρου.

Την ξενάγηση στην Διεύθυνση Ιστορίας της Πολεμικής Αεροπορίας επιμελήθηκαν οι Ανώτατοι Αξιωματικοί του Σώματος, Αντισμήναρχος (Ι) Ιωάννης Καρακώστας, η Επισμηναγός( ΑΕΕΚ) Ευαγγελία Τσουμάκη, ο Επισμηναγός (ΥΑΔ) Γεώργιος Κωνσταντής και ο Υποσμηναγός (ΤΕΦ) Ευάγγελος Βογιατζής.



Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης & των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Π. Φαλήρου Μαίρη Τρύφων, που μαζί με τους συνεργάτες της θα σχεδιάσουν τους επόμενους θεματικούς περιπάτους , με στόχο την γνωριμία με την πόλη και την ιστορία της.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.