Ο Δήμος Γλυφάδας κέρδισε βραβείο για την Ανακύκλωση




Μια βράβευση που κρύβει πίσω της πολλή δουλειά, από πολλούς ανθρώπους, επί πολλά χρόνια.
Περιβαλλοντικό βραβείο «Greek Green Awards 2022» στον τομέα της Ανακύκλωσης, κέρδισε ο Δήμος Γλυφάδας πριν από λίγες μέρες, στο πλαίσιο της 4ης Διεθνούς Έκθεσης Περιβάλλοντος VERDE-TEC.
Δείτε τι δήλωσε ο δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου:

“Το πιο απλό (και φοβερά δαπανηρό βέβαια για κάθε Δήμο) είναι να μεταφέρεις και να θάβεις τα απόβλητα στον ΧΥΤΑ.
Ο δύσκολος δρόμος είναι να δημιουργείς ξεχωριστά ρεύματα ανακύκλωσης, να πείθεις πολίτες και επιχειρήσεις για την αξία τους, να δουλεύεις καθημερινά για να αυξάνεις το ποσοστό των απορριμμάτων που ανακυκλώνονται και επαναχρησιμοποιούνται.
Το βραβείο το κερδίσαμε για την «Ορθολογική Διαχείριση Ειδικών Ρευμάτων Αποβλήτων».
Προσέξτε αυτό: Τα τελευταία τρία χρόνια (2019-2021), χρησιμοποιήσαμε συνολικά σχεδόν 20.000 τόνους από ανακυκλωμένα υλικά στα τεχνικά έργα που κάναμε στον Δήμο μας!
Υλικά που μαζέψαμε από τα απόβλητα εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων, τα ανακυκλώσαμε με πιστοποιημένη εταιρία και τα χρησιμοποιήσαμε ξανά.
Άλλους 15.000 τόνους σύμμεικτων αποβλήτων (ξύλα, έπιπλα, στρώματα, κλπ.) επίσης τα ανακυκλώσαμε και επαναχρησιμοποιήθηκαν ως δευτερογενή υλικά στα πλαίσια της κυκλικής οικονομίας όπως π.χ σε βιοκαύσιμα woodchips σε μεγάλες βιομηχανίες.
Το βραβείο για τον Δήμο μας παρέλαβε η Άννυ Καυκά που ήταν αρμόδια αντιδήμαρχος αυτή την τριετία.
Την ευχαριστούμε θερμά για όλη την προσπάθεια, η οποία ασφαλώς συνεχίζεται, όπως και όλους τους εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας.
Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, που παρέδωσε το ιδιαίτερα τιμητικό αυτό βραβείο για την πόλη μας.”



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.