Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου ψάχνει σχολές για δωρεάν παροχή μαθημάτων αυτοάμυνας – αυτοπροστασίας γυναικών




Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των γυναικών, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας (Δ.Ε.Π.Ι.Σ) του Δήμου Αγίου Δημητρίου απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από Σχολές Αυτοάμυνας για την παροχή δωρεάν εκπαίδευσης στην ανάπτυξη ικανοτήτων αντιμετώπισης έμφυλων απειλών και επιθέσεων ενάντια σε κορίτσια και γυναίκες, ώστε κάθε γυναίκα να έχει τα βασικά εφόδια προστασίας της υπαρξιακής της κατάστασης και του σώματός της.

Σε μια κοινωνία που η έμφυλη βία (όλων των μορφών, ακόμη και οι γυναικοκτονίες) είναι κυρίαρχη, που 1 στις 5 γυναίκες στην ΕΕ έχει δεχτεί σεξουαλική επίθεση, είναι αναγκαίο να αναγνωριστεί με καθαρό τρόπο το δικαίωμα των γυναικών στην αυτονομία και αυτοδιάθεση του σώματός τους, αλλά και το δικαίωμα τους να αμύνονται μέσα σε συνθήκες καθημερινής απειλής, και να ενισχυθεί η αξίωση πως όχι, σημαίνει ΟΧΙ.

Στόχος του προγράμματος

Κάθε κορίτσι/γυναίκα να αποκτήσει εφόδια για την ανάπτυξη αυτοκυριαρχίας, αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης, προκειμένου να εξαλείψει το φόβο.



Προδιαγραφές Προγράμματος

Να εμπεριέχει θεωρητικές γνώσεις αυτοπροστασίας, εκφραστικές δεξιότητες που δεν θα βασίζονται αποκλειστικά στη σωματική δύναμη (προφύλαξη τσάντας, λεκτική αυτοάμυνα, ασφαλής είσοδος σε αυτοκίνητο – οικία κ.λπ., αποκλιμάκωση του περιστατικού…).

Να διδάσκει αποτελεσματικές δεξιότητες που όχι μόνο να είναι εύκολες στη μάθηση και να μη βασίζονται στη σωματική δύναμη, αλλά στο ότι η λειτουργική απόδοση της γυναίκας σε μια κατάσταση μπορεί να είναι, νοητική, ψυχολογική ή σωματική, ή να περιέχει στοιχεία και των τριών.

Προτείνονται κύκλοι μαθημάτων που θα πλαισιώνονται από Θεωρητική και Τεχνική Κατάρτιση.

Η υποβολή της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, μαζί με νομιμοποιητικά έγγραφα πιστοποίησης άσκησης επαγγέλματος και το προφίλ του συλλόγου, να γίνει στο e-mail: [email protected] μέχρι 18/3/2022.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, καλέστε στο τηλέφωνο 6972778313.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.