Ο Ανδρέας Κονδύλης μίλησε για το υδρογόνο στο Forum του Οικονομικού Ταχυδρόμου




Στο Forum του Οικονομικού Ταχυδρόμου, στο οποίο συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός και οι Πολιτικοί Αρχηγοί, μίλησε ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, για το υδρογόνο, ως καύσιμο του (κοντινού) μέλλοντος και για τα σημαντικά βήματα που κάνει ο Δήμος για τη χρήση του.

Ο δήμος Αλίμου ήδη πειραματίζεται με την αξιοποίηση του υδρογόνου σε δημοτικά οχήματα και συστήματα θέρμανσης, ανέφερε ο Ανδρέας Κονδύλης, από τις Βρυξέλλες όπου ταξίδεψε για τη βράβευση στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Όπως εκτίμησε, αν η Ευρώπη είχε επενδύσει νωρίτερα σε υδρογόνο, η τρέχουσα ενεργειακή κρίση θα ήταν λιγότερο επώδυνη.

Για τη μετάβαση στην οικονομία του υδρογόνου απαιτείται και το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, επισήμανε ο κ. Κονδύλης, αναφερόμενος στα προβλήματα που συνάντησε όταν εγκαινίασε τους πρώτους σταθμούς φόρτισης οχημάτων με ενέργεια από φωτοβολταϊκά, οπότε διαπίστωσε ότι για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα του δήμου δεν μπορούσαν να εκδοθούν πινακίδες. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



Από την αρχή της θητείας της, η Δημοτική Αρχή του Αλίμου έθεσε ως βασική προτεραιότητα το περιβάλλον, την εξοικονόμηση ενέργειας και την προώθηση εναλλακτικών μορφών ενέργειας. Ως εκ τούτου, ο Δήμος Αλίμου ήταν από τους πρώτους Ελληνικούς Ο.Τ.Α που υπέγραψαν τη συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πόλεων Υδρογόνου και αποτέλεσαν ιδρυτικά της μέλη, υπογράφοντας τη σχετική συμφωνία συνεργασίας με το FCH JU στις 17/10/2016. Βασική δέσμευση η υλοποίηση πολιτικών και μέτρων, ώστε να επιτευχθούν οι περιβαλλοντικοί στόχοι μέσω και των τεχνολογιών υδρογόνου και κυψελών καυσίμου σε:

Α) Μεταφορές: Δημοτική συγκοινωνία, δημοτικά οχήματα με έμφαση σε ειδικά οχήματα (scooters, μικρά απορριμματοφόρα, σκούπες κ.λπ.), καθώς και οχήματα ιδιωτικής χρήσης.

Β) Σταθερές εφαρμογές: Χρήση κυψελών καυσίμου για Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας (ΣΗΘ), με χρήση κυρίως φυσικού αερίου για τον οικιακό και τριτογενή τομέα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.