Οι Finish Liners στον Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας




Οι Αγώνες Δρόμου Υγείας Αθήνας διαχρονικά υποστηρίζουν σωματεία κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Ο 45ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 21 χλμ.  φέτος επέλεξε να υποστηρίξει το σκοπό και το έργο του MDA Ελλάς, Σωματείο για τη φροντίδα ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων (28/2), η δρομική ομάδα των Finish Liners έδωσε τη δυνατότητα σε δύο μέλη του MDA Ελλάς να λάβουν μέρος στον Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 21χλμ  με ειδικά αγωνιστικά αμαξίδια.

Η ομάδα συνόδευσε τον Στρατή Βουγιούκα και τον Παναγιώτη Παπαπαύλου σε μία ξεχωριστή διαδρομή με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τους συνανθρώπους μας με Νευρομυϊκές παθήσεις, καθώς και την ανάδειξη του δικαιώματος των ατόμων με αναπηρία στην πρόσβασή τους σε δράσεις, όπως οι αγώνες δρόμου!

Η Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων (Rare Disease Day) αποτελεί μία παγκόσμια εκστρατεία ενημέρωσης  και ευαισθητοποίησης. Σήμερα, υπολογίζεται ότι υπάρχουν 8.000 περίπου διαφορετικές  σπάνιες παθήσεις, ενώ νοσούν περισσότεροι από 300.000.000 άνθρωποι παγκοσμίως. Αν όλοι αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν σε μία χώρα, αυτή θα ήταν η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο!



Όλοι μαζί τρέχουμε πιο γρήγορα και πιο κοντά στους στόχους μας, διαδίδοντας με τον τρόπο αυτό ένα  μήνυμα ζωής : «…ότι σημασία δεν έχει πώς τρέχεις, αλλά γιατί

Χορηγοί αγώνα:  LAVIPHARM, VITEX

Το MDA Ελλάς (Σωματείο για τη φροντίδα των ατόμων με Nευρομυϊκές Παθήσεις) ξεκίνησε τη δράση του στη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2000, έχοντας την πεποίθηση ότι μια συντονισμένη προσπάθεια από πολλές πλευρές, από την πολιτεία, τους ιδιωτικούς φορείς, αλλά και τους μεμονωμένους πολίτες, μπορεί να κάνει θαύματα.

Οι Νευρομυϊκές Παθήσεις αποτελούν μια μεγάλη ομάδα νοσημάτων, κυρίως γενετικής προέλευσης, που επηρεάζουν τη λειτουργία τόσο του μυϊκού όσο και του νευρικού συστήματος. Οι παθήσεις αυτές είναι κατά πλειοψηφία σοβαρές, είναι σπάνιες και εμφανίζονται με εκατοντάδες διαφορετικές μορφές, συνολικά όμως αφορούν πολλούς συνανθρώπους μας. Με την εξέλιξη της επιστήμης η δυνατότητα διάγνωσης των νευρομυϊκών παθήσεων είναι μεγάλη, ενώ ταυτόχρονα γίνεται σημαντική έρευνα, που αποδίδει, για την αναζήτηση θεραπειών.

Το MDA Ελλάς δεν είχε και δεν έχει καμία κρατική επιχορήγηση σε όλη την πορεία του έργου του.  Ως εκ τούτου όλες οι δράσεις μας υλοποιούνται με την ευαισθητοποίηση της  ιδιωτικής πρωτοβουλίας.  Η σημαντικότερη πηγή εσόδων για τους σκοπούς του MDA Ελλάς, αλλά και το σημαντικότερο μέσο για τη γνωστοποίηση του έργου του στο ευρύτερο κοινό αποτελούν οι εκδηλώσεις  που οργανώνονται κάθε χρόνο.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.mdahellas.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.