Οι δύσκολες στιγμές του μικρού ήρωα που ακρωτηριάστηκε από τρακτέρ (VIDEO)




Είναι ο 11χρονος Διονύσης που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο όταν ακρωτηριάστηκε από τρακτέρ στη Ζάκυνθο. Ένα μήνα μετά, τον βρίσκουμε ν’ αναρρώνει στο Αγία Σοφία με την επανασυγκόλληση του χεριού του από τον ώμο να έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Η μητέρα του, που δεν έχει λείψει λεπτό από δίπλα του, μιλά αποκλειστικά στο LIVE NEWS.

«Δεν φεύγω. Εγώ από τις 12 του μήνα που έγινε το ατύχημα είμαι συνεχώς μαζί του», είπε η μητέρα του 11χρονου.

Το τρακτέρ του τύλιξε όλο το χέρι



Ήταν 12 Φεβρουαρίου, όταν ο 11χρονος Διονύσης βρισκόταν με τον πατέρα του στα χωράφια, εκτελώντας αγροτικές εργασίες με το τρακτέρ.

«Κρύωνε το παιδάκι και φόραγε το μπουφάν του πατέρα του. Και όπως παραπάτησε, έπεσε πάνω σ’ ένα έμβολο που έχει το τρακτέρ και του πήρε το χεράκι. Του τύλιξε όλο το χέρι και στο σημείο μετά που βρήκε το σημείο που ενώνεται με το κορμάκι του, του ξεκόλλησε το χέρι από τον ώμο», δήλωσε ο θείος του μικρού Διονύση.

Με μεγάλη αιμορραγία το παιδί μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου από όπου με αεροδιακομιδή μεταφέρθηκε στην Αθήνα και το Παίδων «Αγία Σοφία».

«Όταν τον πήραμε από την Ζάκυνθο με μηδέν πιθανότητες για το χεράκι του και δεν ξέραμε για τη ζωή του, φαντάσου ήταν διπλή χαρά για εμάς το ότι καταφέραμε και συγκολλήσαμε και το χεράκι», είπε η μητέρα του.

«Μαμά μη με αφήνεις μόνο μου»

Οχτώ ώρες διήρκησε το εξαιρετικά δύσκολο χειρουργείο με τους γιατρούς να καταφέρνουν για πρώτη φορά στα χρονικά να συγκολλήσουν χέρι παιδιού από το ύψος του ώμου.

«Έπρεπε να γίνουν χειρισμοί σε κομμένα νεύρα, κομμένα αγγεία. Οι μύες ήταν όλοι κομμένοι», είπε ο Χρήστος Κλωνάρης, καθηγητής αγγειοχειρουργικής.

Ο μικρός Διονύσης έσφιξε τα δόντια και βγήκε νικητής.

«Ξύπνησε μετά από δύο μέρες. Τον ξύπνησαν στην εντατική. Το μόνο που μου είπε είναι “μαμά δεν θέλω να μένω μόνος μου εδώ”»., δήλωσε η μητέρα του, η οποία σχεδόν δεν το πίστευε πως είχε αποκατασταθεί το χέρι του μικρού Διονύση.

«Κράτησε μου το χέρι και πάμε»

«Αφού στη γη δεν πατάμε κράτησε μου το χέρι και πάμε»… Αυτό το τραγούδι σιγοτραγουδά η Πετρούλα στον 11χρονο Διονύση, που κλείνει ένα μήνα νοσηλείας στο νοσοκομείο.

«Θα κάτσουμε σίγουρα από μήνα και πάνω ακόμη. Δεν έχει παραπονεθεί καθόλου. Ούτε την ημέρα που έκοψε το χεράκι του δεν παραπονέθηκε», είπε η μητέρα του 11χρονου.

Η αποκατάσταση θα είναι χρονοβόρα και κοστοβόρα διαδικασία. Σε συνεργασία με την Μητρόπολη Ζακύνθου ανοίχθηκε ένας τραπεζικός λογαριασμός για να συγκεντρωθεί το χρηματικό ποσό που θα χρειαστεί για την αποθεραπεία του ο μικρός Διονύσης.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

IBAN GR0201103450000034500987283

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.