Νίκος Δένδιας: Δεν είμαστε μια χώρα η οποία έχει μια πολιτική à la carte (VIDEO)
Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών ξεκινάει στην Ολομέλεια η συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών για την κύρωση της σύμβασης συνεργασίας με τα ΗΑΕ για την εξωτερική πολιτική και την άμυνα.

Η ψήφισή της θα γίνει μετά από πρόταση του εισηγητή της πλειοψηφίας Ανδρέα Νικολακόπουλου, που αποδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με ονομαστική ψηφοφορία σύμφωνα με το άρθρου 28 του Συντάγματος, προκειμένου «να αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και να υπερέχει από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου», ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα κατά την πράξη εφαρμογής της.Στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, υπέρ της συμφωνίας ψήφισαν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση αν και δήλωσαν ότι είναι θετικοί, ενώ ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 την καταψήφισαν.

Η ομιλία του Νίκου Δένδια, στην Επιτροπή της Βουλής για την κύρωση της Συμφωνίας με τα ΗΑΕ:

“Η Ελλάδα έχει πετύχει να είναι μία χώρα ισχυρή, η οποία λειτουργεί σε πλαίσιο κατανοήσεων με μια μεγάλη σειρά κρατών. Μια χώρα η οποία πιστεύει σε αρχές και αξίες τις οποίες υλοποιεί με την πολιτική της.
Δεν είμαστε μια χώρα η οποία έχει μια πολιτική à la carte. Και αυτό αναδείχθηκε από τη στάση μας στο ζήτημα της Ουκρανίας.
Η Ελλάδα δεν είναι εχθρός οιουδήποτε. Απαντά στα ερωτήματα που τίθενται στην εξωτερική της πολιτική επί τη βάσει των αρχών και των αξιών που η ίδια, ως κοινωνία, ως λαός, ως εθνική ύπαρξη, στο βάθος του ιστορικού χρόνου εκφράζει. Αυτό πράττουμε.
Στεκόμαστε πάντα από την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου. Θεωρούμε ότι αυτό είναι το συμφέρον μας, αλλά και ότι αυτό είναι το ορθό”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.