Νέα Σμύρνη: Η σκυλίτσα Διώνη παραδίδει μαθήματα ζωής




Μια ιδιαίτερη επίσκεψη στο Δημαρχείο στη Νέα Σμύρνη: η σκυλίτσα – εκπαιδευτικός Διώνη, συνοδευόμενη από την εκπαιδευτικό – συγγραφέα και δημιουργό του προγράμματος Ζω.Ε.Σ Κατερίνα Παπαποστόλου, επισκέφτηκαν την υπεύθυνη για τη διαχείριση των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς του Δήμου και Πρόεδρο της Πενταμελούς Επιτροπής Κλαίρη Δεληγιάννη.

Η κα Δεληγιάννη εδώ και δύο χρόνια έχει εντάξει το πρόγραμμα Ζω.Ε.Σ στα δημοτικά σχολεία της πόλης σε μια προσπάθεια να έρθουν πιο κοντά στους τετράποδους φίλους μας οι μικροί μαθητές και να μάθουν να ζουν αρμονικά μεταξύ τους.

Η ιστορία της Διώνης είναι συγκλονιστική. Εντοπίστηκε πριν από οκτώ χρόνια σε κεντρικό σημείο μίας ελληνικής πόλης να αργοπεθαίνει μέσα σε μια λίμνη αίματος, αφού κάποιος «άνθρωπος» ή καλύτερα μια αρρωστημένη οντότητα τη μαχαίρωσε και την πυροβόλησε.

Όσο σοκαριστικό κι αν μας φαντάζει αυτό, ακόμα πιο σοκαριστικό είναι το γεγονός ότι δίπλα από την αιμόφυρτη Διώνη βρισκόταν μία καφετέρια, γεμάτη από κόσμο που απολάμβανε τον καφέ του, αδιαφορώντας για το ανήμπορο σκυλί.



Αυτά είναι δυστυχώς τραγικά γεγονότα, τα οποία περιγράφει η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Κατερίνα Παπαποστόλου.

Η γυναίκα που πήρε στα αίματα τη Διώνη, τη φρόντισε, την υιοθέτησε, την εκπαίδευσε για να αφήσει πίσω τους εφιάλτες της. Η Κατερίνα Παπαποστόλου είναι εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, εκπαιδεύτρια σκύλων, δημιουργός του Ζω. Ε. Σ. (Ζωοφιλικές Ενημερώσεις Σχολείων), συγγραφέας και αυτή τη στιγμή εργάζεται στο Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου Ημαθίας.

Η συνάντησή της με την Διώνη της άλλαξε τη ζωή. Αφού έκανε την ιστορία τους βιβλίο, αποφάσισε να ιδρύσει την ομάδα Ζω.Ε.Σ., που έχει στόχο να εισάγει την φιλοζωία στα σχολεία μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Σήμερα οι Ζω.Ε.Σ. μετρούν πολλά μέλη σε όλη την Ελλάδα, ενώ τα προγράμματά τους έχουν την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, τόσο για τα σχολεία γενικής όσο και για τα σχολεία ειδικής αγωγής.

Η Κατερίνα, πάντα με τη συνοδεία των τριών σκύλων της, έχει επισκεφτεί μέχρι σήμερα περισσότερα από 500 σχολεία και έχει μιλήσει σε περισσότερα από 250.000 παιδιά σε σχολεία αλλά και σε δημόσιες δράσεις.

Το βιβλίο της το «Δώρο της Διώνης» και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που το συνοδεύει με τίτλο «Δες τη ζωή μέσα από τα όνειρα ενός αδέσποτου σκύλου» έχουν ήδη ταξιδέψει σε αρκετά σχολεία της χώρας, καλλιεργώντας στα παιδιά το αίσθημα της κοινωνικής προσφοράς, της ευθύνης και της ενσυναίσθησης.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που η Δημοτική Αρχή της Νέας Σμύρνης αποδέχεται έναν ακόμη ρόλο. Τον ρόλο μιας θεσμικής οντότητας που προτάσσει την φιλοζωία ως σημαντική αξία της διακυβέρνησης της. Πηγή: in.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.