Νέα Σμύρνη: Η “Εθνική Στέγη” αποχαιρετίζει τον Πέτρο Λινάρδο




Μια από τις πιο εμβληματικές μορφές της αθλητικής δημοσιογραφίας, ο Σμυρνιός και Νεοσμυρνιός δημοσιογράφος και συγγραφέας, Πέτρος Λινάρδος «έφυγε» για το τελευταίο του ταξίδι. Γεννήθηκε το 1926, στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού Σταδίου, όπου διέμενε η οικογένειά του μετά την καταστροφή της Σμύρνης. Η επαγγελματική ενασχόλησή του με τη δημοσιογραφία άρχισε το 1950. Σε αυτή τη μακρά πορεία, εργάστηκε σε πληθώρα εντύπων, ενώ υπήρξε «Άνθρωπος» με ευρύ φάσμα γνώσεων, καταπιάστηκε δημοσιογραφικά με πολλά θέματα, όπως ο φιλοτελισμός, η ναυτιλία, η κοινωνική πρόνοια, η υγεία και η κριτική κινηματογράφου, ενώ μέχρι πρόσφατα συνέχισε να γράφει ασταμάτητα.
Υπήρξε, ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), του οποίου έχει διατελέσει Πρόεδρος επί 16 έτη. Παράλληλα ασχολήθηκε με την ιστορία του αθλητισμού και έχει συγγράψει πολλά βιβλία αθλητικής ιστορίας. Το βιβλίο του για τον Δημήτριο Βικέλα τιμήθηκε με το “Ολυμπιακό Τρόπαιο 96” από τη ΔΟΕ. Ιδιαίτερα σημαντικό συγγραφικό του έργο υπήρξε για εμάς, τους Νεοσμυρνιούς, «η Σμύρνη του Πανιωνίου», καθώς και το «Δημητρός Δάλλας: Ο πρωτομάστορας του αθλητισμού της Μικράς Ασίας και της προσφυγικής αναγέννησης του Πανιωνίου ΓΣ Σμύρνης», συνδέοντας την πορεία και την εξέλιξη του «Ιστορικού» και κατ΄επέκταση της Νέας Σμύρνης με τη μάνα-Σμύρνη.
Τα λόγια δεν αρκούν για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη μας στον «Πατριάρχη» των Αθλητικών Συντακτών για την προσφορά του στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, στοιχεία που χαρακτηρίζουν την πόλη μας. Καλό του ταξίδι!
Η Πρόεδρος Ιωάννα Καρυοφύλλη
το Διοικητικό Συμβούλιο
και το προσωπικό της «Εθνικής Στέγης»



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.