Κυβερνοεπίθεση στα ΕΛΤΑ: Ζητούσαν λύτρα οι χάκερς
Όπως αναφέρουν “Τα Νέα”, οι χάκερ που οργάνωσαν την επίθεση ζητούσαν λύτρα για να «απελευθερώσουν» τις υπηρεσίες που είχαν ουσιαστικά δεσμεύσει. Η κυβερνοεπίθεση είχε στόχο τις θυρίδες και το σύστημα μεταφοράς πακέτων των ΕΛΤΑ, ωστόσο η διοίκηση του οργανισμού δεν μπήκε ποτέ σε διάλογο με τους χάκερ για την καταβολή λύτρων, αλλά οι τεχνικοί της προσπάθησαν να ανακτήσουν τις χαμένες υπηρεσίες.

Κερκόπορτα για την «εισβολή» των χάκερ στα συστήματα των ΕΛΤΑ αποτέλεσε ο απαρχαιωμένος πληροφοριακός εξοπλισμός που τους επέτρεψε να κινηθούν με μεγαλύτερη ευκολία.

Η ΕΥΠ έχει προχωρήσει ήδη την έρευνά της και σύμφωνα με την εφημερίδα έχει καταλήξει σε συμπεράσματα για την ταυτότητα των δραστών. Ταυτόχρονα, ο οργανισμός διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις συντάξεις από την επίθεση.

Τα ΕΛΤΑ ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους πρόσφατα ότι: «Προσδιορίστηκε ότι η στοχευμένη κυβερνοεπίθεση, που είχε στόχο την κρυπτογράφηση των κρίσιμων συστημάτων για την επιχειρησιακή λειτουργία των ΕΛΤΑ, ξεκίνησε από κακόβουλο λογισμικό μηδενικού χρόνου, το οποίο εγκαταστάθηκε σε σταθμό εργασίας και με την τεχνική https reverse shell συνδέθηκε σε υπολογιστικό σύστημα, το οποίο ελεγχόταν από ομάδα κυβερνοεγκληματιών.Για την επίλυση του τεχνικά δύσκολου αυτού έργου εξετάζονται ένα προς ένα περισσότερα από 2.500 τερματικά συστήματα για λόγους ΙΤ ασφαλείας, ενώ ταυτόχρονα εγκαθίστανται και προγράμματα agents. Στόχος, η άμεση επαναλειτουργία του εμπορικού πληροφοριακού συστήματος, η ασφάλεια όλων των δεδομένων και η ταχύτερη εξομάλυνση στη λειτουργία των καταστημάτω

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.