Κονδύλης: Πως γλίτωσε ο Άλιμος από τα “φέσια” εναλλακτικών παρόχων ενέργειας




Στο μεγάλο θέμα που αντιμετωπίζουν πολλοί δήμοι της χώρας από τους εναλλακτικούς παρόχους ενέργειας που παρακρατούν τα δημοτικά τέλη, αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.

“Σε ανύποπτο χρόνο, δηλαδή από το 2018, εμείς ως δήμος είχαμε κάνει ενέργειες γιατί είχαμε αντιληφθεί τι συμβαίνει” είπε ο Ανδρέας Κονδύλης. “Έχουμε διαφόρους εναλλακτικούς παρόχους ρεύματος. Αυτοί εισπράττουν και τα δημοτικά τέλη από τους πολίτες που είναι πελάτες τους. Ενώ ο νόμος τους δίνει μέχρι 60 ημέρες για να τα αποδώσουν στους δήμους τα κρατάνε στα ταμεία τους, τα τοκίζουν και φτάνουν να τα χρωστούν από 6 μήνες μέχρι και δύο χρόνια. Μόλις το αντιληφθήκαμε το 2018, στείλαμε εξώδικα σε όλες αυτές τις εταιρείες με κοινοποίηση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και τους προειδοποιούσαμε ότι αν δεν μας αποδώσουν τα χρήματα από τα δημοτικά τέλη και αν δεν είναι συνεπείς στις καταβολές τους, θα τους καταμηνύσουμε για υπεξαίρεση. Η κίνηση αυτή έφερε αποτελέσματα γιατί ένας ένας άρχισαν να πληρώνουν. Υπήρξαν τρεις εταιρείες που τώρα τελευταία είχαν μία καθυστέρηση, ελάχιστες με μικρά ποσά, τους στείλαμε εξώδικα και τα κατέβαλαν. Η ΚΕΔΕ έχει ζητήσει να ψηφιστεί ειδική νομοθετική ρύθμιση για να διώκονται ποινικά, κατά τη δική μου νομική εκτίμηση δεν χρειάζεται γιατί όταν κάποιος έχει εισπράξει χρήματα του δημοσίου ή του δήμου και δεν τα αποδίδει, τα υπεξαιρεί”.

Πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, αποκάλυψε ότι τα οφειλόμενα δημοτικά τέλη, ανέρχονται στο 1.200.000 ευρώ για τον Δήμο.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι τα συγκεκριμένα οφειλόμενα ποσά είναι μεγάλης σημασίας για την εύρυθμη καθημερινή λειτουργία των Δήμων, καθώς είναι ανταποδοτικά για σημαντικές υπηρεσίες προς τους δημότες και, ιδιαιτέρως, για την καθαριότητα και τον οδοφωτισμό.



Και παρότι έχουν αποδοθεί από τους δημότες και τους κατοίκους, κάποιοι εναλλακτικοί πάροχοι ενέργειας – όχι όλοι όπως ρητά ξεκαθάρισε ο κ. Φωστηρόπουλος – δεν ανταποκρίνονται στην υποχρέωση απόδοσης τους στους Ο.Τ.Α.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.