Κάλεσμα Κονδύλη για τη δημιουργία Σώματος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας




Ο Δήμος Αλίμου προχωρά στη δημιουργία Σώματος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και των ανθρώπινων ζωών και περιουσιών. Το Σώμα θα λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση-κατάρτιση με σεμινάρια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα αρμόδια Υπουργεία και κάθε σχετικό φορέα.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη:

Ζούμε όλοι τα ακραία καιρικά φαινόμενα από την κλιματική κρίση, αλλά και τις διαρκείς προκλήσεις από περιστατικά πολιτικής προστασίας (πυρκαγιές, σεισμοί, πλημμύρες, κ.λπ.). Οι προκλήσεις αυτές αντιμετωπίζονται καλύτερα, όταν οι πολίτες είναι ενημερωμένοι- προετοιμασμένοι, και ακόμα καλύτερα, όταν υπάρχουν οργανωμένοι εθελοντές μέσα στην κοινωνία. Σε μια έκτακτη ανάγκη, όπως η πυρκαγιά ή ο κίνδυνος πυρκαγιάς, η έντονη χιονόπτωση, ο απεγκλωβισμός ανθρώπων κ.ο.κ., η δράση των εθελοντών πολιτικής προστασίας μπορεί να αποδειχθεί κυριολεκτικά σωτήρια για τις ανθρώπινες ζωές και για το φυσικό περιβάλλον. Με τη σκέψη αυτή, ο Δήμος Αλίμου προχωρά στη δημιουργία Σώματος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και των ανθρώπινων ζωών και περιουσιών.

Το Σώμα Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλίμου, που θα οργανωθεί πάνω στα πρότυπα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, θα δραστηριοποιηθεί ιδίως:- στην αντιμετώπιση των φυσικών/τεχνολογικών καταστροφών- στην ενημέρωση των δημοτών για καταστάσεις εκτάκτων αναγκών- στην ευαισθητοποίηση των πολιτών για θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας- στην αρωγή προς τους πληγέντες συνανθρώπους μας κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά από κάθε φυσική καταστροφή- στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας, σε περιπτώσεις πυρκαγιών, πλημμυρών, σεισμών, δυστυχημάτων, χιονοπτώσεων κ.λπ.



Το Σώμα θα λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση-κατάρτιση με σεμινάρια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τα αρμόδια Υπουργεία και κάθε σχετικό φορέα. ΚΑΛΟΥΜΕ τους κατοίκους της πόλης μας να συμμετάσχουν στο Σώμα Εθελοντών και να συμβάλουν σε αυτήν την κοινή προσπάθεια. Η αλληλεγγύη, ο εθελοντισμός, η συλλογικότητα και η οικολογική συνείδηση μπορούν και πρέπει να γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας. Το πρώτο μας ραντεβού γνωριμίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Απριλίου, ώρα 11:00 π.μ., στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Ποσειδώνος & Φαν Βάικ, μπροστά από το 1ο Δημοτικό Σχολείο). Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν:- Τηλ.: 213 200 8121 – 6983504244 (Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Αλβανός)- Email: [email protected]

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.