Η ΔΗΜ.Τ.Ο. Αλίμου τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας




Με μια ακόμη εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Μαρτίου με πρωτοβουλία του Τομέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας και  υπεύθυνη την κ Ζωή Βασιλάκη, σε συνεργασία με τον Τομέα Ποιότητας Ζωής & Εθελοντισμού, η ΔΗΜ.Τ.Ο. Αλίμου τόλμησε και πάλι, αυτή την φορά   διοργανώνοντας  μια πραγματικά ξεχωριστή βραδιά  στον  χώρο του  Θεάτρου Κ. Κουν, που αν και μεγάλος για αυτό το είδος της εκδήλωσης, εξασφάλιζε όλες τις προδιαγραφές για τις ανάγκες της διοργάνωσης της, υγειονομικά και τεχνικά.

Και δικαιώθηκε  αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και τα θερμά συγχαρητήρια όλων των παρευρισκόμενων για τις καινοτόμες ιδέες και την άρτια διοργάνωση, που έκαναν την εκδήλωση πραγματικά μοναδική σε σχέση με ότι προηγούμενο γνωρίζαμε.

 Αυτήν την φορά πρωτοπορώντας για μια ακόμη φορά, επιβράβευσε τον Σύλλογο Προσωπικού Alpha Bank,  για  την Υπογραφή στις 3 Μαρτίου 2022 με την Διοίκηση της Τράπεζας,της Πρώτης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σε χώρο επιχείρησης, για την αντιμετώπιση της Βίας της Παρενόχλησης, του εκφοβισμού και των Διακρίσεων.

Πρόκειται για την  πρώτη Ειδική Επιχειρησιακή Σύμβαση στην Ελλάδα η οποία με συγκροτημένη δομή, κανόνες και αρχές, αντιμετωπίζει φαινόμενα βίας, παρενόχλησης, διακρίσεων και εκφοβισμού.



 Την τιμητική διάκριση παρέλαβαν  ο Πρόεδρος κ.Τάσος Γκιάτης και ο Γενικός Γραμματέας Παναγιώτης Αδαμόπουλος, εκ μέρους του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank.

Η απονομή έγινε  από την Υφυπουργό  Μετανάστευσης και Ασύλου, κ Βούλτεψη και η Βουλευτής κ Αννα Καραμανλή,  που ήταν οι κεντρικές ομιλήτριες της εκδήλωσης και  έδωσαν  τα θερμά τους συγχαρητήρια  στο  Δ.Σ. του Συλλόγου Προσωπικού της Alpha Bank, για αυτήν την σημαντική επιτυχία τους.

Το συνολικό πλαίσιο της συμφωνίας έχει στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση των διακρίσεων, της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία καθώς και τη διαχείριση αναφορών – καταγγελιών ενώ προβλέπει ακόμη και την ενδοοικογενειακή βία.

Αντίστοιχες ήταν και οι ευχαριστίες εκ μέρους του Συλλόγου προς την ΔΗΜ.Τ.Ο. Αλίμου και τα συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία της.

Στις ομιλίες τους τόσο η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αρμόδια για θέματα ένταξης κ. Σοφία Βούλτεψη  οσο και η Βουλευτής και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για την Ισότητα, τη Νεολαία και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, κ. Άννα Καραμανλή, αναφέρθηκαν με το ξεχωριστό τρόπο που έχει η κάθε μια , στους διαχρονικούς αγώνες του γυναικείου κινήματος για την ισότητα  και τόνισαν την ανάγκη να υπάρξουν  θεσμοθετημένες παρεμβάσεις  για την αλλαγή  της νοοτροπίας ώστε να ακολουθήσει κάποτε μετά από χρόνια  και η άρση όλων των ανισοτήτων  μεταξύ των φύλων κοινωνικά και εργασιακά.

Για την εκδήλωση είχε αποσταλεί από το Στρασβούργο , Βιντεοσκοπημένο ολιγόλεπτο και  πλήρως  εμπεριστατωμένο μήνυμα, της Ευρωβουλευτού της Ν.Δ.  Ελίζα Βόζεμπεργκ, Αντιπροέδρου στην Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Γυναικών, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η κ. Βόζεμπεργκ  με προσωπικές πρωτοβουλίες για τα δικαιώματα των γυναικών στην Ευρωβουλή, έχει διαπρέψει και διακριθεί για το σημαντικό της έργο.

 Επίσης είχε προγραμματιστεί  να γίνει Χαιρετισμός με αναφορά στην Ενδοοικογενειακή βία, απο τον  Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο,  ο οποίος πριν τρεις περίπου μήνες εγκαινίασε το Γραφείο ενδοοικογενειακής Βίας, που ιδρύθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του Αλίμου,αλλά λόγω των απρόβλεπτων διεθνών εξελίξεων δυστυχώς δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε  Μουσικά απο την διακεκριμένη πιανίστρια Stacy Koulouris και τον φλαουτίστα σολίστ της Φιλαρμονικής του Πειραιά κ. Νικόλαο Χαλκιά που απέδωσαν με την μοναδική τεχνική τους,γνωστά κλασσικά κομμάτια για το κοινό.

Η  βραδιά για την Ημέρα της Γυναίκας, έκλεισε  με μια ακόμη  ιδιαίτερη  πρωτοβουλία του Τομέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων και του Τομέα Ποιότητας Ζωής & Εθελοντισμού στις γυναίκες της ΔΗΜΤΟ και του Δήμου Αλίμου.

  Την προσφορά εντελώς  Δωρεάν μαθημάτων  αυτοάμυνας σε όσες  Αλιμιώτισες το επιθυμούν, από την  μόνη σχολή στην Ελλάδα όπου διδάσκουν 3 δάσκαλοι επιπέδου Μάστερ, Tang Soo Do. 

Το Tang Soo Do Μια κορεάτικη παραδοσιακή πολεμική τέχνη, στην οποία δίνεται έμφαση η εξάσκηση παραδοσιακών τεχνικών και η καλλιέργεια της πειθαρχίας, του σεβασμού, της αυτοπεποίθησης και του ελέγχου.

Είναι ιδανικό για την εκμάθηση αυτοάμυνας, την εκτόνωση του καθημερινού άγχους, την ενδυνάμωση, τη σύσφιξη και  την βελτίωση της φυσικής κατάστασης.
Μια  ευγενική χορηγία για την Ημέρα της Γυναίκας, του  Μάστερ των πολεμικών τεχνών, κ. Τάσου Μεταξά, σε όλες τις  φίλες από τον Αλιμο,  που επιθυμούν να πάρουν μαθήματα, ανεξαρτήτως ηλικίας. Αρκεί να έρθουν σε επικοινωνία και να το δηλώσουν στην ΔΗΜ.Τ.Ο. Αλίμου.

Για άλλη μια φορά η ΔΗΜ.Τ.Ο. Αλίμου ξεχώρισε με μια εξαιρετική  και άρτια οργανωμένη εκδήλωση αφιερωμένη  στην Γυναίκα, που άγγιξε όλα  τα σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητάς της, αναδεικνύοντας τα με τρόπο άμεσο και ουσιαστικό.

Την  εκδήλωση τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους, ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα  κ Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο Πρόεδρος του ΘΟΠΑΑ  κ. Κωνσταντίνος Φαλιέρος, η Αντιπρόεδρος του Γκολφ Γλυφάδας κ Μπέσσυ Αργυράκη, ο Αντιδήμαρχος Αλίμου Νίκος Αλεξόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δανάη Νικολάτου του Αλίμου και Ιωάννης Μπάντος του Αγ. Δημητρίου, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής  κ. Ηλίας Θεοδωρακόπουλος, ο Πρόεδρος της Β3 ΔΕΕΠ κ Μίλτος Μπαντής με την Υπεύθυνη του τομέα Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας κ. Βάνα Σακελαρίου και τον κ. Ιωάννη Μπάντο, ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Γλυφάδας κ Σκαλτσάς με την Γραμματέα της ΔΗΜΤΟ κ Γαλάνη. Απο την ΔΗΜΤΟ Αγ. Δημητρίου η κ. Βιργινία Καβακιώτου υπεύθυνη Τομέα Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού και η Υπεύθυνη του Τομέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ Αλεκα Γιανοπούλου ο Προεδρος της ΟΝΝΕΔ Αλίμου Ακης Πεζάς, ο Αντιπρόεδρος της Νομαρχιακής ΟΝΝΕΔ Νότιου Τομέα Μάριος Στενός , η γνωστή ερμηνεύτρια κ Ναντια Καραγιάννη, ο Κυριος και η κυρια  Πατεράκη,η κ Μαριάνα Κομνηνού, οι επιχειρηματίες κ Θεμις Γιαννακοπούλου, κ. Εθελ Κοντου , Τασος Μεταξας και πολλοί ακόμη εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.