Η δημοτική κίνηση «Ανατροπή στη Γλυφάδα» τίμησε την επέτειο της Επανάστασης του 1821




Η δημοτική κίνηση «Ανατροπή στη Γλυφάδα», τιμώντας την 201η επέτειο της Επανάστασης του 1821 συμμετείχε με αντιπροσωπεία της στις φετινές εκδηλώσεις στο Δήμο και ο επικεφαλής της Δημοτικός Σύμβουλος Τάσος Ταστάνης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης στη Γλυφάδα (παλαιό δημαρχείο) ενώ παράλληλα θα καταβάλει χρηματικό ποσό στο λογαριασμό της «Αλληλεγγύης για όλους» υπέρ των προσφύγων του πολέμου στην Ουκρανία.

Επίσης για την επέτειο της Επανάστασης του 1821 εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Οποία και αν είναι η ερώτηση Ειρήνη είναι η απάντηση.

«παντού νιος κόσμος ομορφιάς, χαράς και καλοσύνης» Διονύσιος Σολωμός



Η επέτειος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 μας βρίσκει με τον εφιάλτη του πολέμου να επιστρέφει στην Ευρώπη και την πανδημία του Covid να είναι παρούσα με τραγικά αποτελέσματα σε υγειονομικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Η έξαρση της ακρίβειας και το φάσμα της φτώχειας, διευρύνονται πριν ακόμη φανούν οι επιπτώσεις από την ενεργειακή κρίση και τα αποτελέσματα της απαράδεκτης και απόλυτα καταδικαστέας Ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο φετινός γιορτασμός μας φέρνει στο νου την Ιερά Συμμαχία, την θεώρηση κυρίαρχων και κυριαρχούμενων κρατών και διαμοιρασμού σφαιρών επιρροής των ισχυρών που δυστυχώς διαπερνά τις διεθνείς σχέσεις.

Η πορεία του ελληνικού κράτους, από τη σύστασή του ως σήμερα, έχει πληρώσει ακριβά την πρόσδεσή του σε γεωπολιτικά συμφέροντα πολιτικές, αντίθετα με την αξίωση του λαού μας για ελευθερία, αυτοδιάθεση και Ειρήνη.

Τα ιδανικά της ελευθερίας και της  ισότητας, η διακήρυξη του Ρήγα και των Φιλικών για συνεργασία των ελεύθερων πολιτών, έρχονται να συναντήσουν τη σημερινή απαίτηση για Ειρήνη, αφοπλισμό και συνεργασία των λαών της Ευρώπης από τον ατλαντικό στα Ουράλια.

Με τη σκέψη μας στους πρόσφυγες και τις προσφυγοπούλες σε ένα κόκκινο νήμα που περνά από το Μεσολόγγι στη Σμύρνη του ‘22, την Κύπρο του ‘74, σε όλους τους πρόσφυγες που οι πόλεμοι των διεθνών οικονομικών συμφερόντων ξεσπιτώνουν από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Υεμένη, στους κατατρεγμένους Ουκρανούς βροντοφωνάζουμε:

Σταματήστε τον πόλεμο!

Ειρήνη σε όλη τη γη!!!

Τιμή και δόξα στους αγωνιστές της Ελευθερίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.