Δολοφονική ενέδρα στο Παλαιό Φάληρο: “Μας καταδίωκαν και πυροβολούσαν”




Συγκλονιστική είναι η περιγραφή που έδωσε ο θετός γιος του επιχειρηματία Μιχάλη Τζουγκαράκη στους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών που έχουν αναλάβει να διερευνήσουν όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Παλαιό Φάληρο.

«Είχαμε σταματήσει στο φανάρι. Ξαφνικά προσέγγισε από πίσω δεξιά ένα άλλο αυτοκίνητο. Ακούσαμε πυροβολισμούς. Εγώ πάτησα γκάζι για να ξεφύγουμε. Συνέχισαν να μας καταδιώκουν και να πυροβολούν εναντίον μας» είπε αρχικά ο γιος του επιχειρηματία που ήταν μαζί του στο αυτοκίνητο όταν έγινε η ένοπλη επίθεση σε βάρος του.

«Νομίζω ότι είδα κάποιον να πυροβολεί με καλάσνικοφ από το πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου των δραστών. Ο πατέρας μου είχε χτυπηθεί. Είχε αίματα στο χέρι και την κοιλιά. Πονούσε και σφάδαζε. Τον πήγαμε στο νοσοκομείο» κατέληξε ο γιος του Μιχάλη Τζουγκαράκη στις πρώτες κουβέντες που είχε με τους αστυνομικούς, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος.

Για τον νοσηλευόμενο πλέον στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», ανακοινώθηκε σχετικά: Ο ημεδαπός Τ.Μ. (63 ετών), διακομίσθηκε στο ΓΝΑ «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» ΕΕΣ από το Ιατρικό Κέντρο Π. Φαλήρου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, λόγω αναφερόμενου τραυματισμού από πυρά πυροβόλου όπλου.



Αφαιρέθηκε ετέρα βολίδα πυροβόλου όπλου από το πρόσθιο κοιλιακό τοίχωμα. Ο τραυματίας νοσηλεύεται επί του παρόντος για παρακολούθηση και περαιτέρω θεραπεία στην Θωρακοχειρουργική Κλινική του Ν.Ε.Ε.Σ. και εν συνεχεία θα εκτιμηθεί η διακομιδή του στο ΓΝΑ «ΚΑΤ», ως προς επέμβαση σε τραύμα (ΔΕ) αντιβραχίου (διαμπερές), στην Κλινική Άκρας Χείρας του Νοσοκομείου.

Η έως τώρα κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, εκτός κινδύνου. Τα ξημερώματα, ο 63χρονος βρισκόταν στο αυτοκίνητό του μαζί με άλλα δύο συγγενικά του πρόσωπα και δέχθηκε πυρά από άγνωστους που επέβαιναν σε όχημα. Αμέσως μετά, οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα και εξαφανίστηκαν. Ο επιχειρηματίας τραυματίστηκε και κατόπιν διακομίστηκε στον «Ερυθρό Σταυρό».

Το κίνητρο της ένοπλης επίθεσης εναντίον του επιχειρηματία Μιχάλη Τζουγκαράκη, ξημερώματα χθες στο Παλαιό Φάληρο, προσπαθούν να προσδιορίσουν οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας.

Η επίθεση έγινε στις 3 π.μ. στη συμβολή της οδού Αφροδίτης με τη λεωφόρο Ποσειδώνος και είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύ τραυματισμό του 63χρονου. Νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό με τρία τραύματα από σφαίρες στο στήθος, στην κοιλιά και στο χέρι. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο Μιχάλης Τσουγκαράκης ήταν συνοδηγός στο αυτοκίνητο μάρκας Nissan, στο οποίο επέβαιναν ακόμη ο 36χρονος θετός γιος του (στη θέση του οδηγού) και ένας ακόμη άνδρας 67 ετών στο πίσω κάθισμα. Κινούνταν στο ρεύμα προς Γλυφάδα και οι αστυνομικοί πιθανολογούν ότι είχαν κατεύθυνση προς το Παλαιό Φάληρο, όπου διαμένουν.

Καταδίωξη

Οι δράστες επέβαιναν σε ένα σκουρόχρωμο Ford. Πλησίασαν το αυτοκίνητο του 63χρονου και άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ αρχικά στο φανάρι, στη συμβολή της λεωφόρου Ποσειδώνος με την οδό Αρτέμιδος, και έπειτα από καταδίωξη στη συμβολή των οδών Αρτέμιδος και Κρόνου. Στο σημείο της επίθεσης, αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης που πρώτοι πήγαν στο σημείο βρήκαν 9 κάλυκες.

Ο τρόπος που κινήθηκαν οι δράστες και το όπλο που χρησιμοποίησαν κατατείνουν στο συμπέρασμα ότι στόχος τους ήταν να δολοφονήσουν τον 63χρονο Τζουγκαράκη και όχι να τον εκφοβίσουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη στην Καθημερινή, η έρευνα για την υπόθεση ανατέθηκε στο τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας καθώς ο 63χρονος δεν είναι άγνωστος στα στελέχη της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τη δεκαετία του ’90 ο επιχειρηματίας είχε επαφές με τον «βασιλιά της παραλιακής» Θέμη Καλαποθαράκο, ο οποίος το καλοκαίρι του 2000 δολοφονήθηκε με 60 σφαίρες κοντά στο σπίτι του στον Σχινιά. Στα τέλη της ίδιας δεκαετίας, ο 63χρονος σήμερα επιχειρηματίας είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Τα τελευταία χρόνια, το θύμα της επίθεσης δραστηριοποιείτο στον τομέα των κατασκευών και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε υπό τη διαχείρισή του μια κατασκευαστική εταιρεία με έδρα τα νότια προάστια της Αττικής. Το 2015 και για σύντομο χρονικό διάστημα είχε εμπλακεί στα διοικητικά του Αθλητικού Ομίλου Χανίων.

Σύμφωνα με ορισμένες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα ο επιχειρηματίας είχε ανάμειξη στη λειτουργία χαρτοπαικτικής λέσχης στην περιοχή του Πειραιά. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», για στοιχείο που ερευνάται με ιδιαίτερη προσοχή από τα στελέχη της Ασφάλειας.

Ο άτυχος άνδρας δεν έδωσε χθες επίσημη κατάθεση στους αστυνομικούς, ενώ ο 36χρονος θετός γιος του φέρεται να δήλωσε άγνοια για τα κίνητρα της ένοπλης επίθεσης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.