Γλυφάδα: Ο Παπανικολάου ανακοίνωσε 20% μείωση στα δημοτικά τέλη για όλους
Σε 20% μείωση των δημοτικών τελών στη Γλυφάδα, για νοικοκυριά και επιχειρήσεις προχωρά άμεσα η δημοτική αρχή. Όπως αναφέρει ο δήμαρχος, Γιώργος Παπανικολάου, “Μετά από δέκα και πλέον χρόνια ύφεσης και κρίσης, δύο χρόνια πανδημίας και ένα σχεδόν μήνα πολέμου που έχει προκαλέσει έκρηξη τιμών, είναι υποχρέωσή μας να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να βοηθήσουμε τους πολίτες και τους επιχειρηματίες της Γλυφάδας να σταθούν στα πόδια τους”. Ο δήμαρχος τονίζει ότι η μείωση των δημοτικών τελών δεν θα έχει καμία επίπτωση στην δημιουργία νέων έργων στην πόλη.

“Δεν είναι μια απλή απόφαση. Είναι μια πολύ δύσκολη και σύνθετη προσπάθεια ετών.
Για εξορθολογισμό των δαπανών του Δήμου, βελτίωση των εσόδων του, αναδιοργάνωση λειτουργιών που οδηγούν σε σημαντικές οικονομίες κλίμακος.
Για εξοικονόμηση πόρων και κατάργηση προσαυξήσεων που επιβάρυναν τις χρεώσεις του Δήμου.
Βάλαμε τάξη στο «σπίτι» μας για να μπορέσουμε να ελαφρύνουμε τον λογαριασμό για κάθε σπίτι και για κάθε επιχείρηση.


Αθροιστικά, από το 2014, η δημοτική μας αρχή όχι απλά δεν έκανε ποτέ την παραμικρή αύξηση, αλλά έχει μειώσει πλέον κατά 30% τα δημοτικά τέλη (10% το 2018, 20% το 2022).
Εξ αρχής μάλιστα μηδενίσαμε τις χρεώσεις για τους πολύτεκνους και για τους συμπολίτες μας με αναπηρία και τις μειώσαμε στο μισό για τους τρίτεκνους. Με τεράστια προσπάθεια, κατορθώσαμε να πετύχουμε την υπέρβαση.
Οι χρεώσεις του Δήμου μας για τα δημοτικά τέλη είναι πια από τις μικρότερες σε όλη την Αττική.
Σε ένα περιβάλλον πολύ δύσκολο, καθώς το κύμα ακρίβειας επιβαρύνει σημαντικά και το κόστος λειτουργίας του Δήμου.
Για αυτό είμαστε υπερήφανοι για αυτή μας την απόφαση.
Και το σημαντικότερο: Χωρίς να κάνουμε την παραμικρή υποχώρηση στη βασική μας αρχή ότι η ζωή μας γίνεται καλύτερη με έργα. Χωρίς να κάνουμε την παραμικρή υποχώρηση στη διαρκή αναβάθμιση των υποδομών σε όλη τη Γλυφάδα και στη δημιουργία νέων, σύγχρονων και ποιοτικών, με τα έργα να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση σε κάθε γειτονιά της πόλης μας.”Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Γλυφάδα: Ο Παπανικολάου ανακοίνωσε 20% μείωση στα δημοτικά τέλη για όλους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.