Γέμισε χαρταετούς και χρώματα ο ουρανός της Γλυφάδας




Η Κυρά Σαρακοστή με τα επτά πόδια της ήρθε με χαρά στη Γλυφάδα! Σε κλίμα γιορτινό, με σύμμαχο τον καλό καιρό και με τη φροντίδα του Δήμου που είχε οργανώσει τα πάντα ώστε να τηρηθούν τα έθιμα, να χαρούν μικροί και μεγάλοι και να μη νιώσει κανένας μόνος στην πόλη που έλαμπε από καθαριότητα, η Καθαρά Δευτέρα κύλησε με τον καλύτερο τρόπο, με πολλούς χαρταετούς στον ουρανό και με τα καθιερωμένα σαρακοστιανά εδέσματα σε όλα τα σπίτια. Από νωρίς το πρωί οι κάτοικοι βγήκαν στους υπαίθριους χώρους, στη θάλασσα αλλά και στις πλαγιές του Υμηττού και πέταξαν πολύχρωμους χαρταετούς.

Στο χώρο του ΚΑΠΗ Αγίου Τρύφωνα διανεμήθηκαν τα νηστίσιμα γεύματα που είχαν ετοιμαστεί αποβραδίς με πολλή αγάπη και φροντίδα. Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου ήταν παρών στη διανομή, μαζί με την Πρόεδρο του ΚΑΠΠΑ Μαίρη Παπάζογλου που είχε φροντίσει ώστε να είναι όλα άρτια οργανωμένα. «Με χαμόγελο, με κέφι και με την ευχή να είναι η τελευταία Αποκριά και Καθαρά Δευτέρα που την περνάμε με πανδημία και με μέτρα: Έτσι γιορτάσαμε σήμερα την έναρξη της Σαρακοστής στη Γλυφάδα μας, όπου μοιράσαμε παραδοσιακά εδέσματα σε όλους τους φίλους που ήρθαν και με τον καιρό σύμμαχο πετάξαμε και τον χαρταετό μας», τόνισε ο κ. Γιώργος Παπανικολάου και ευχήθηκε «Καλή Σαρακοστή και χρόνια πολλά σε όλους».

Η Πρόεδρος του ΚΑΠΠΑ Μαίρη Παπάζογλου υπογράμμισε: «Όπως κάθε χρόνο φροντίσαμε με πολλή αγάπη να προσφέρουμε στους συνδημότες μας εδέσματα, λαγάνες και κρασί για να υποδεχθούμε όλοι μαζί τη Μεγάλη Σαρακοστή. Χρόνια πολλά σε όλους». Παρόντες στη διανομή ήταν οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Αγγελόπουλος, Δημήτρης Τσαμπίρας και Σπύρος Δήμου, καθώς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Ακρίβος, Βασίλης Νικάκης και Στέλιος Κουρουπάκης. Τη δράση τίμησε με την παρουσία του και ο πρώην Υπουργός Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος ευχήθηκε διά ζώσης στους Γλυφαδιώτες «Καλή Σαρακοστή, Χρόνια πολλά με Υγεία».


Ο Μίκυ επισκέφθηκε όλα τα σχολεία της Γλυφάδας
Καρναβαλικές εκδηλώσεις δεν έγιναν ούτε φέτος στην πόλη, όμως το αποκριάτικο κλίμα κεφιού και χαράς δεν έλειψε ! «Τις φετινές Απόκριες δεν μας επέτρεψε και πάλι η πανδημία να τις γιορτάσουμε όπως θα θέλαμε με το καθιερωμένο μας καρναβάλι, φροντίσαμε όμως να μην στερήσουμε αυτή τη χαρά από τους μικρούς μας φίλους ! Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, με μέριμνα του Δήμου Γλυφάδας, ο Μίκυ, οι κλόουν και άλλοι χαρακτήρες επισκέφθηκαν τα σχολεία της πόλης μας τις προηγούμενες μέρες και διασκέδασαν αποκριάτικα με τα παιδιά μας, που το ευχαριστήθηκαν με την ψυχή τους ! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους της δημοτικής μας αρχής που έτρεξαν και αυτή τη πρωτοβουλία», επεσήμανε ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.