Αστέρια παγκόσμιας αθλητικής αίγλης στο ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ Παλαιού Φαλήρου με ελεύθερη είσοδο
Με τη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιείται στο Φάληρο το Παγκόσμιο Κύπελο Ρυθμικής Γυμναστικής. Συγκεκριμένα η Περιφέρεια στηρίζει έμπρακτα με χρηματοδότηση 75.000 ευρώ τη διοργάνωση η οποία ξεκινάει σήμερα, Παρασκευή (18/03) και ολοκληρώνεται την Κυριακή (20/03). Όπως επισήμανε και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου η Περιφέρεια Αττικής «με όλες τις δυνάμεις της συμβάλει στην υλοποίηση του  Παγκόσμιου Κυπέλλου Ρυθμικής Γυμναστικής το οποίοενισχύει την εξωστρέφεια και την τουριστική προβολή της Αττικής».

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης ευχήθηκε καλή επιτυχία στη διοργάνωση και επισήμανε ότι «αποτελεί τιμή για την Περιφέρεια Αττικής το γεγονός ότι έθεσε υπό την αιγίδα της το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής» και πρόσθεσε ότι πρόκειται «για την πρώτη διοργάνωση παγκόσμιας εμβέλειας της φετινής σεζόν, που σηματοδοτεί την έναρξη του Ολυμπιακού κύκλου 2022-2024. Κάτι που χαρίζει αίγλη στη χώρα μας και στην Αττική μας».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου εκφράστηκαν θερμές ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και στην Περιφέρεια Αττικής για την καθοριστική συμβολή της στην υλοποίηση της διοργάνωσης. Παρόντες στη συνέντευξη τύπου ήταν, εκτός από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη  ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Αθ. Σταθόπουλος, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γ. Φωστηρόπουλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και μέλος της Δ.Ο.Ε. Σ. Καπράλος, η Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής των αγώνων Ε. Μιχοπούλου, η Α’ Αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο. και Πρόεδρος της Τ.Ε. Ρυθμικής Γυμναστικής της Ομοσπονδίας Ειρ. Αϊνδιλή, καθώς και η αθλήτρια του ατομικού γυναικών Εβίτα Γιαννοπούλου.  Επιπλέον παρέστησαν η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αττικής Δ. Νάνου, ο Πρόεδρος του ΠΣΑΤ Γ. Θεοδωρακόπουλος, η Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής Μαρία Μαστραντωνάκη, όπως επίσης ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Γ.Ο. Κ. Πανταζής και η Γ’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ειρ. Μανδραβέλη.Να σημειωθεί ότι στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής δίνουν ραντεβού κορυφαίες αθλήτριες και ομάδες από 16 χώρες και τρεις ηπείρους. Μάλιστα χαρακτηρίζεται ως μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του αθλήματος την τελευταία 15ετία στην Ελλάδα. Σπουδαία ονόματα, όπως η Ιταλίδα παγκόσμια πρωταθλήτρια Σοφία Ραφαέλι, θα δώσουν το «παρών» στους αγώνες, παρά τις αντίξοες συνθήκες που εμπόδισαν την συμμετοχή αρκετών ακόμη αστεριών του αθλήματος. Από ελληνικής πλευράς, τις δυνάμεις τους θα δοκιμάσουν οι νεαρές πρωταθλήτριες του ατομικού Παναγιώτα Λύτρα και Εβίτα Γιαννοπούλου, καθώς και η ανανεωμένη Εθνική ανσάμπλ (Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Ειρήνη Κονιστή, Κορίνα Λυκάκη, Κατερίνα Παγουλάτου, Μαριέτα Τοπολλάι), στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ιουνίου και το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σεπτεμβρίου, αλλά και με την σκέψη να φτάνει μέχρι την προοπτική των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, με σειρά προτεραιότητας και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Με δεδομένο ότι θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων, έχει προβλεφθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής κράτησης, μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://evest.gr/entries/index.php/fig-world-cup-seat-reservation

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής του Παλαιού Φαλήρου πραγματοποιείται από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία σύμφωνα με τις υψηλές προδιαγραφές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG), με συνδιοργανωτή τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και με Θεσμικούς Υποστηρικτές την Περιφέρεια Αττικής και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε.. Η διοργάνωση έχει ως Κοινωνικό Εταίρο την Στέγη Θηλέων Παλαιού Φαλήρου «Άγιος Αλέξανδρος», έχει την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) και υποστηρίζεται από την περιβαλλοντική οργάνωση «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+». Αποκλειστικός τηλεοπτικός πάροχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ρυθμικής Γυμναστικής θα είναι η ΕΡΤ

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ

15:00 – 16:30: Ατομικό Γυναικών | Α’ Όμιλος, 1ο σκέλος (Στεφάνι, Μπάλα)

16:45 – 18:15: Ατομικό Γυναικών | Β’ Όμιλος, 1ο σκέλος (Στεφάνι, Μπάλα)

18:30 – 19:00: Τελετή Έναρξης

19:00 – 19:45: Ανσάμπλ Γυναικών | 1ο σκέλος (5 Στεφάνια)

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ

15:00 – 16:30: Ατομικό Γυναικών | Β’ Όμιλος, 1ο σκέλος (Κορύνες, Κορδέλα)

16:45 – 18:15: Ατομικό Γυναικών | Α’ Όμιλος, 1ο σκέλος (Κορύνες, Κορδέλα)

18:45 – 19:20: Ανσάμπλ Γυναικών | 2ο σκέλος (3 Κορδέλες / 2 Μπάλες)

19:30 – 19:50: Απονομές Μεταλλίων (Σύνθετο Ατομικό Γυναικών, Σύνθετος Αγώνας Ανσάμπλ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ

15:00 – 15:32: Ατομικό Γυναικών | Τελικός: Στεφάνι

15:37 – 16:09: Ατομικό Γυναικών | Τελικός: Μπάλα

16:14 – 16:54: Ανσάμπλ Γυναικών | Τελικός: 5 Στεφάνια

17:00 – 17:30: Απονομές Μεταλλίων (Ατομικό: Στεφάνι, Μπάλα, Ανσάμπλ: 5 Στεφάνια)

17:30 – 18:02: Ατομικό Γυναικών | Τελικός: Κορύνες

18:06 – 18:46: Ατομικό Γυναικών | Τελικός: Κορδέλα

18:51 – 19:31: Ανσάμπλ Γυναικών | Τελικός: 3 Κορδέλες / 2 Μπάλες

19:36 – 20:06: Απονομές Μεταλλίων (Ατομικό: Κορύνες, Κορδέλα, Ανσάμπλ: 3 Κορδέλες / 2 Μπάλες)

20:06 – 20:25: Τελετή Λήξης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.