Άλιμος – Κυκλάδες με υδροπλάνο




Σε φάση αδειοδότησης βρίσκεται το υδατοδρόμιο στη θαλάσσια περιοχή του Αλίμου, η κατασκευή του οποίου ξεκινά σύντομα. Πρόκειται για το μητροπολιτικό υδατοδρόμιο της Αττικής το οποίο θα αποτελέσει κόμβο σύνδεσης με τη νησιωτική Ελλάδα και με άλλες περιοχές.

Ο Πρόεδρος της Hellenic Seaplanes, Νικόλας Χαραλάμπους σε σχετική δήλωση διευκρίνισε ότι «η σύνδεση της κεντρικής Ελλάδας με την νησιωτική και το Υδατοδρόμιο του Αλίμου, θα συμβάλει ουσιαστικά στην πραγματοποίηση αυτό του στόχου πετώντας αρχικά το προσεχές καλοκαίρι προς Τήνο, Πάτμο και Σίφνο και πολύ σύντομα τους νέους προορισμούς Βόλου, Σκοπέλου, Αλοννήσου Σκύρου και υδατοδρόμιων Ευβοίας.

Άλιμος – Υδατοδρόμιο: “Πρόκειται για μία προσπάθεια εθνικής σημασίας” λέει ο Ανδρέας Κονδύλης

Το υδατοδρόμιο Αλίμου ως το πρώτο που ξεκινάει να λειτουργεί στην Αθήνα θα εδραιώσει το υδροπλάνο ως μεταφορικό μέσο, προσφέροντας έτσι σε Έλληνες και ξένους μια ασφαλή και γρήγορη λύση δίνοντας τέλος στις πολύωρες, άβολες και αργές μετακινήσεις αλλά ταυτόχρονα και να βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς δίνοντας μια νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν που προσφέρει με νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Μέχρι σήμερα πάνω από 90 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε φάση αδειοδότησης και υλοποίησης που αν όλα πάνε καλά, τα επόμενα χρόνια οι Έλληνες θα μπορούν να πετάνε σχεδόν παντού με υδροπλάνα.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.