Ποιος είναι Aλιμιώτης αναισθησιολόγος Μανώλης Αναστασίου που βραβεύτηκε για την προσφορά του στο ΕΣΥ





Από τον Μάρτιο του 2021 έως και τον Ιούλιο του 2021 επέστρεψε εθελοντικά στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο για να βοηθήσει τους συναδέλφους του στην αντιμετώπιση του 3ου Πανδημικού Kύματος της Covid19

O Aλιμιώτης αναισθησιολόγος Μανώλης Αναστασίου, έπειτα από τρεις δεκαετίες στο εθνικό σύστημα υγείας, λίγους μήνες μετά την αποχώρησή του με σύνταξη από το Θριάσιο, όταν ξέσπασε η πανδημία, δήλωσε την πρόθεσή του να βοηθήσει και να επιστρέψει ως εθελοντής θέτοντας και πάλι τον εαυτό του στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Για την πράξη του αυτή βραβεύτηκε από τη ΔΗΜΤΟ Αλίμου. Στην εκδήλωση βραβεύτηκε και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών δρ Βασίλης Αποστολόπουλος,

Την απονομή των τιμητικών βραβείων, έκαναν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης. “Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίζεται η κοινωνική προσφορά και να τιμώνται από την τοπική κοινωνία, οι πολίτες με κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο” είπε ο δήμαρχος Αλίμου



Δρ. ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Αναισθησιολόγος

Συντονιστής Δ/ντής Αναισθησιολογικού Τμήματος

& Μονάδας Ανακούφισης Χρόνιου Πόνου

Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο» (1996-2019)

Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αλγολογίας (2003-2019)

Πρόεδρος Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας (2003-2005)

Councilor of Greece to the EFIC – European Pain Federation (2008-2022)

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από την Ιωννίδειο Σχολή το 1971 και μετά από επιτυχείς εξετάσεις εισήλθε στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας, από όπου αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1977. για 28 μήνες, εκ των οποίων τους υπηρετησε Κατα τη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό ηταν ο πρώτος γιατρός που υπηρέτησε σε Υποβρύχια, και συγκεκριμένα για 15 μήνες ως εθελοντής στο Υποβρύχιο «Τρίαινα».

Τον Αύγουστο του 1982 απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας στην Αναισθησιολογία και το 1993 αναγορεύθηκε αριστούχος διδάκτωρ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας. Η επαγγελματική σταδιοδρομία του υπήρξε συνεχής σε Νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας Απο 1996 έως και 2019, ως Συντονιστής Δ/ντήςΓενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο».

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πόνου και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων πολλών Επιστημονικών Εταιρειών ενώ διετέλεσε Τη διετία 2003-2005 Πρόεδρος της Ελληνικής Αναισθησιολογικής Εταιρείας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Πόνου/ Αλγολογίας. Είναι Councillor of Greece to the European Pain Federation (EFIC) από το 2008 μέχρι και το τέλος του 2022..

Είναι παντρεμένος με την Βασιλική Αποστολοπούλου, Γιατρό Βιοπαθολόγο (Διευθύντρια Αιμοδοσίας Γ. Ν. «Ασκληπιείου Βούλας) και συγγραφέα και έχει αποκτήσει δυο γιους και τρία εγγόνια.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.