Eρώτηση Σπανάκη για τα Υποθηκοφυλακεία – Κτηματολογικά Γραφεία Γλυφάδας και Ηλιούπολης




Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, κατέθεσε, ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών κ. Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης με θέμα την «Άμεση επίλυση των δυσλειτουργιών στα Υποθηκοφυλακεία – Κτηματολογικά Γραφεία Γλυφάδας και Ηλιούπολης».

Ο κ Σπανάκης αναφέρει ότι «χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Υποθηκοφυλακείου Γλυφάδας, για το οποίο έχει ήδη κατατεθεί πλήθος αναφορών», προσθέτοντας ότι και το γραφείο της Ηλιούπολης παρότι έχει περιέλθει στην αρμοδιότητα του Κτηματολογίου και έχουν ενεργοποιηθεί οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες, εμφανίζει δυσλειτουργίες και μεγάλες καθυστερήσεις.

Στην ερώτησή του ο κ. Σπανάκης ζητά να ενημερωθεί για ποιο λόγο έχει καθυστερήσει η κατάργηση των υποθηκοφυλακείων και η ανάληψη της αρμοδιότητάς τους από το Κτηματολόγιο, πότε προτίθεται το Υπουργείο να προκηρύξει θέσεις για τη στελέχωση των νέων κτηματολογικών γραφείων και ποιες δράσεις πρόκειται να αναληφθούν ώστε να αντιμετωπισθούν άμεσα τα σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας και να μειωθούν οι μεγάλοι χρόνοι διεκπεραίωσης των καταχωρήσεων.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.