Μυστικά για μια εξαιρετική διπλωματική εργασία




Δεν είναι μυστικό ότι η συγγραφή της διπλωματικής σας εργασίας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το άγχος και η αναβλητικότητα στοιχειώνουν πολλούς φοιτητές. Ωστόσο, οι επαγγελματίες του Diploma Line, έχουν μερικά κόλπα που μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τα πράγματα πιο εύκολα.

Ορίστε συγκεκριμένες ώρες για τη συγγραφή

Για να ξεκινήσετε, πρέπει να αφιερώνετε μικρές χρονικές περιόδους κάθε μέρα για να γράφετε. Σας ενθαρρύνει να επαναξιολογείτε τακτικά πόσο διαρκούν αυτά τα διαστήματα του χρόνου. Γιατί να επιλέξετε μικρότερες περιόδους συγγραφής από μεγαλύτερες; Για να αποφευχθεί η αναβλητικότητα και να μειωθεί η ενδεχόμενη πίεση για συγγραφή.

Αν και είναι σημαντικό να γράφετε κάθε μέρα, συνιστά επίσης να κάνετε πλήρη διαλείμματα. Το είδος του ανθρώπου που πετυχαίνει στις μεταπτυχιακές σπουδές είναι κάποιος που καταφέρνει να κάνει και άλλα πράγματα στη ζωή.



Είναι λίγο παράδοξο, αλλά οι άνθρωποι που είναι επιτυχημένοι επενδύουν στις σπουδές τους αλλά μπορούν επίσης να κάνουν άλλα πράγματα, για παράδειγμα, τα βράδια ή τα Σαββατοκύριακα.

 Θέστε στόχους

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι στόχων που ισχύουν για τη συγγραφή μιας εργασίας! Μακροπρόθεσμοι, συγκεκριμένοι και εβδομαδιαίοι στόχοι, καθώς και στόχοι με χρονική δέσμευση ή με γνώμονα το έργο. «Δεν μπορείτε να περιμένετε από ένα μεταπτυχιακό ή ένα διδακτορικό να είναι εύκολο.

Πρέπει να θέσετε στόχους και να ορίσετε κίνητρα. Εμπνευστείτε από την ιδέα των έξυπνων στόχων για να βοηθηθείτε σε αυτό το στάδιο. Αυτή η μέθοδος ορίζει τον καθορισμό στόχων που είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι, επιτεύξιμοι, ρεαλιστικοί και χρονικά περιορισμένοι.

Για παράδειγμα, μην κάνετε ανασκόπηση βιβλιογραφίας όταν σας απομένουν 35 λεπτά στο τέλος μιας μεγάλης εργάσιμης ημέρας!

 Διακρίνετε τα διαφορετικά στάδια γραφής

Υπάρχουν τρία κύρια στάδια σε μια διατριβή: Σχεδιασμός, συγγραφή και επεξεργασία. Ένα καλά μελετημένο σχέδιο διευκολύνει την έναρξη της γραφής, ενώ μειώνει το άγχος και τον δισταγμό.

Όσον αφορά το γράψιμο, προτείνεται να αντιμετωπίσετε αυτό το έργο χωρίς να το σκέφτεστε υπερβολικά. Το να γράφετε γρήγορα ιδέες χωρίς να σκέφτεστε κάθε επιλογή λέξης επιταχύνει τη διαδικασία στις διπλωματικές εργασίες και σας αποτρέπει από το να κολλήσετε σε ένα σημείο για πάρα πολύ καιρό.

Το στάδιο της επεξεργασίας είναι όπου είναι σημαντικό να εξετάσετε προσεκτικά τη συνάφεια κάθε πρότασης, να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στη δομή και την επιχειρηματολογία σας, να διορθώσετε τυπογραφικά λάθη και να βελτιώσετε το στυλ σας.

Η έμπνευση είναι ένας εξορθολογισμός

H αναμονή για έμπνευση για να αρχίσετε να γράφετε είναι απλώς μια δικαιολογία για να χρονοτριβούμε. Το γράψιμο δεν χρειάζεται έμπνευση, χρειάζεται δομή. Οι καλύτεροι τρόποι για να αποκτήσετε κίνητρα είναι να γράφετε κάθε μέρα, για παράδειγμα, ή να κρατάτε ένα σημειωματάριο με ιδέες, να διαφοροποιείτε τις εργασίες σας ή να μιλάτε για το θέμα με τους ανθρώπους γύρω σας.

 Αποφύγετε την αναβλητικότητα

Η επιστημονική συγγραφή είναι μια από τις δουλειές που είναι πιο πιθανό να αναβληθεί για την επόμενη μέρα. Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό στις πτυχιακες εργασίες είναι το άγχος που προκαλεί. Το τελευταίο στάδιο ενός διδακτορικού είναι επίσης το πιο σημαντικό, καθώς καθορίζει αν θα κερδίσετε ή όχι το πτυχίο σας.

Τις περισσότερες φορές, η αναβλητικότητα προκαλεί μόνο περισσότερο άγχος. Τονίζουμε εδώ, τη σημασία του προγραμματισμού σύντομων, καθημερινών περιόδων συγγραφής. Πρέπει επίσης να δημιουργήσετε έναν ευχάριστο, λειτουργικό χώρο που να ευνοεί τη γραφή.

Τέλος, πρέπει να θυμάστε ότι όλοι χρονοτριβούν από καιρό σε καιρό, οπότε δεν χρειάζεται να αισθάνεται τύψεις όταν το κάνετε! 

Αντισταθείτε στην τελειομανία

 Η τελειομανία και η παραγωγικότητα δεν είναι το ίδιο πράγμα. Ενώ είναι καλό να έχεις υψηλά πρότυπα, το να έχεις μη ρεαλιστικούς στόχους σημαίνει απλώς ότι πιέζεις τον ευατό σου χωρίς λόγο. Οι τελειομανείς είναι συχνά αντιπαραγωγικοί επειδή παραλύουν από την τελειομανία τους. Η τελειότητα μπορεί να έρθει με ορισμένες αποχρώσεις.

Το να θέλεις να αποδώσεις και να διαπρέψεις δεν είναι το ίδιο θέμα με το να παίρνεις πάρα πολλά, και τα δύο έχουν πολύ διαφορετικά αποτελέσματα.

 Μείνετε συνδεδεμένοι και μιλήστε για αυτό με άλλους

Πρέπει να φροντίσεις να μην χαθείς στη διαδικασία συγγραφής της πτυχιακής εργασίας. Το να κλειστείτε στον εαυτό σας, μακριά από όλους τους άλλους, δεν είναι καθόλου καλή ιδέα και δεν πρέπει να διστάσετε να συζητήσετε οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι αυτού του είδους το έργο θα συνοδεύεται πάντα με αποτυχίες.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.