Ψάχνουν παντού τον δολοφόνο με το δρεπάνι που σκότωσε εν ψυχρώ τον Άλκη




Συγκίνηση, αγανάκτηση και οργή έχει προκαλέσει η δολοφονία του 19χρονου Άλκη, μετά από επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης.

Η είδηση του θανάτου του 19χρονου που ζούσε τα τελευταία χρόνια στη Βέροια, προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία. Η κηδεία του άτυχου Άλκη θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 12:00 στην πόλη της Βέροιας.

Την ίδια ώρα αρκετός κόσμος έχει αφήσει το δικό του σημείωμα στο σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος.

Συγκλονιστικό είναι το σημείωμα που άφησε ένας οπαδός του ΠΑΟΚ στο σχολείο που βρίσκεται απέναντι από το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος στη Θεσσαλονίκη.



«Δεν γυρνάς πίσω. Δεν ξαναπατάω γήπεδο. Τους σιχάθηκα. Σιχαθείτε τους και αγαπήστε τις ιδέες σας, όχι τα γούστα τους» γράφει συγκεκριμένα το μήνυμα που συγκινεί.

Τα μηνύματα στα σκαλιά της πολυκατοικίας, εκεί όπου ο 19χρονος έφυγε από τη ζωή μετά από δολοφονική επίθεση αγνώστων, είναι συγκλονιστικά, όπως μεταδίδει το grtimes.gr.

Να μην ξεχαστεί ποτέ η μνήμη του
Χαρακτηριστικό είναι και το γεγονός πως φίλαθλοι πολλών ομάδων της Θεσσαλονίκης σπεύδουν από χθες για να αφήσουν ένα λουλούδι, ένα κασκόλ ή μια μπλούζα της ομάδας τους.

«Δολοφονήθηκε άνανδρα γιατί απάντησε τα αυτονόητο. Να μην ξεχαστεί ποτέ η μνήμη του. Καλό ταξίδι Παλίκαρε», γράφει άλλο σημείωμα.

Άλλο μήνυμα γράφει «Άλκη συγγνώμη»

Μαρτυρίες σοκ από αυτόπτες μάρτυρες
Την ίδια ώρα συνεχίζουν να προκαλούν αποτροπιασμό οι μαρτυρίες για τη δολοφονική επίθεση στην ανατολική Θεσσαλονίκη που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 19χρονος νεαρός.

«Ήταν πραγματικό τρομακτικό να βλέπεις αυτό το άγριο ξύλο, αυτόν τον τσαμπουκά. Δυστυχώς, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του!», ανέφερε μάρτυρας της επίθεσης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ομάδα ατόμων προσέγγισε τον 19χρονο και άλλους δύο φίλους του, τους ρώτησαν τι ομάδα είναι και τότε τους επιτέθηκαν με αιχμηρά αντικείμενα, ανάμεσα τους και ένα μικρό δρεπάνι. Όταν το ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο ο άτυχος νεαρός είχε ήδη χάσει αρκετό αίμα με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Άλλος αυτόπτης μάρτυρας είπε πως «ένα άτομο ήταν κάτω στον δρόμο, φαινόταν αρκετό αίμα. Άκουσα φωνές. Έσπασαν το ρολόι της ΔΕΗ. Γινόταν χαμός. Πετούσαν μπουκάλια. Είναι σίγουρα οπαδικό. Είναι οπαδικές διαφορές. Αρκετές φορές έχω δει τέτοιους καυγάδες εδώ στη Θεσσαλονίκη. Φωνάζανε πάρα πολύ».

Σας παρακαλώ μη με χτυπάτε άλλο
Στο μεταξύ, χαρακτηριστική είναι και η μαρτυρία που ήρθε εχθές στη δημοσιότητα. Γυναίκα μάρτυρας που επικαλείται το voria.gr ανέφερε ότι άκουσε φασαρία μετά τις 12:30 εχθές το βράδυ καθώς και ένα άτομο να φωνάζει «σας παρακαλώ, μη με χτυπάτε άλλο» και κάλεσε την αστυνομία. Ένοικος σε παρακείμενη πολυκατοικία αναφέρει ότι περίπου στη 1 ακούστηκε μια φασαρία στη γειτονιά, με άτομα να φωνάζουν, ωστόσο όλα όπως λέει «έγιναν σε ελάχιστο χρόνο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος Άλκης έμενε αυτήν την περίοδο στη Βέροια, τόπο καταγωγής της οικογένειάς του. Ο πατέρας του είναι αξιωματικός του Στρατού Ξηράς που πρόσφατα αποστρατεύτηκε. Έως τα χρόνια του Γυμνασίου κατοικούσε στο Φάληρο της Θεσσαλονίκης και πήγαινε σχολείο στο 31ο Γυμνάσιο. Ο ίδιος ερχόταν συχνά στην πόλη καθώς διατηρούσε αρκετές φιλίες από τα παιδικά του χρόνια.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το νεαρό θύμα ήταν φίλαθλος του Άρη, πήγαινε στο γήπεδο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά δεν ήταν γνωστός για την οργανωμένη οπαδική του δράση, ενώ δε συμμετείχε σε συμπλοκές μεταξύ οπαδών.

Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον 19χρονο
Η κηδεία του νεαρού θα τελεστεί σήμερα στη Βέροια, την πατρίδα του, με συγγενείς και φίλους του να τον αποχαιρετούν.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στα Κοιμητήρια Βέροιας.

Τι έδειξε η νεκροψία
Ο 19χρονος έχασε τη ζωή του όταν ομάδα ατόμων επιτέθηκε με αιχμηρό αντικείμενο στον ίδιο και φίλους του που περπατούσαν κοντά στο γήπεδο του Άρη, στη Χαριλάου.

Ο νεαρός δέχθηκε χτύπημα στον μηρό, που οδήγησε σε ακατάσχετη αιμορραγία, αλλά και στο κεφάλι, όπως έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση.

Σημειώνεται τέλος πως η αστυνομία προχώρησε χτες σε προσαγωγές υπόπτων για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης.

Ανθρωποκυνηγητό για τον δολοφόνο με το δρεπάνι
Οι προσαχθέντες βρίσκονται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης όπου εξετάζονται από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και ερευνάται η εμπλοκή τους στην αιματηρή επίθεση.

Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δολοφόνων, ενώ χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκαν τρεις προσαγωγές.

Ο 19χρονος φίλαθλος του Άρη βρισκόταν σε ένα στενό κοντά στο σπίτι του μαζί με άλλους φίλους του, όταν άγνωστοι περνώντας με αυτοκίνητο τους ρώτησαν τι ομάδα είναι. Στη συνέχεια κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και άρχισαν να επιτίθενται στην παρέα του 19χρονου.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών της δολοφονικής επίθεσης ενώ και ο πρωθυπουργός που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη ζήτησε την άμεση εξιχνίαση της δολοφονίας του 19χρονου παιδιού. Πηγή: in.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.