Παλαιό Φάληρο: Υλοποιήθηκε η ημερίδα για το έργο κατάρτισης ανέργων




Με μεγάλη συμμετοχή υποψήφιων ενδιαφερόμενων για το πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, η Ημερίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Δήμων Νότιας Αττικής (Συ.Δ.Ν.Α.), στο πλαίσιο των δράσεων δημοσιότητας της Πράξης «Δράσεις για τη Βελτίωση της Απασχολησιμότητας», η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΕΠ «Αττική 2014-2020».

Ο σημαντικός αριθμός συμμετεχόντων που παρακολούθησε την ημερίδα, ενημερώθηκε για τους στόχους και τις δράσεις του έργου, τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών, καθώς και τα συστήματα συμβουλευτικής και κατάρτισης που θα αξιοποιηθούν στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου.

Αντικείμενο της δράσης είναι η παροχή υπηρεσιών Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης, που πρόκειται να παρασχεθούν σε 750 ωφελούμενους ανέργους, κατοίκους των Δήμων Καλλιθέας, Αλίμου και  Παλαιού Φαλήρου.

Όπως ανακοινώθηκε, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από τις 25/02/2022 και ώρα 00:00:01 έως τις 24/03/2022 και ώρα 23:59:00 στο site του έργου https://sydna.apopsi.gr/p/m/el-GR όπου υπάρχουν και όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για το έργο και την υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών.



Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, που συντόνισε την Ημερίδα, ανοίγοντας τις εργασίες της, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι :

«Τα προγράμματα επιμόρφωσης και κατάρτισης που ξεκινούν, εντάσσονται στις πολιτικές προστασίας και στήριξης που έχουν δημιουργηθεί από την Δημοτική Αρχή για τους πολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Με αυτή την λογική, ευελπιστούμε ότι οι συμμετέχοντες θα βοηθηθούν ουσιαστικά στην δύσκολη προσπάθεια τους να βρουν εργασία.

Με τις συγκεκριμένες δράσεις στοχεύουμε στην καταπολέμηση του αισθήματος αδυναμίας που ενδεχομένως τους προβληματίζει, αποκτώντας πρόσβαση σε επαγγελματικές δεξιότητες και αναπτύσσοντας ικανότητες.

Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα που υπάρχει, για να υποστηρίξουμε τους συμπολίτες μας, προκειμένου να βελτιώσουν τα επαγγελματικά τους προσόντα και να ενισχύσουν την θέση τους, σε μια αγορά εργασίας που αλλάζει και εξελίσσεται συνεχώς».

Ομιλητές στην Ημερίδα ήταν οι κ.κ.

  • Νόρα-Ευθαλία Πετρίτη, Υπεύθυνη Συμβουλευτικής του Έργου «ΑΠΟΨΗ Α.Ε.» η οποία ανέλυσε το Ολοκληρωμένο Σύστημα Συμβουλευτικής
  • Πέτρος Ράλλης, Υπεύθυνος Έργου «Η ΑΠΟΨΗ Α.Ε.», που αναφέρθηκε στους «Στόχους και τις δράσεις του έργου»
  • Μάριος Γιαννούτσος, Μέλος της ομάδας Διοικητικής Υποστήριξης του Έργου «Η ΑΠΟΨΗ Α.Ε». ο οποίος παρουσίασε τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και το Ολοκληρωμένο Σύστημα Συμβουλευτικής

Την επιμέλεια για την υλοποίηση της Ημερίδας, ο Δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος είχε αναθέσει στον  Αντιδήμαρχο Παρακολούθησης και Υλοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Κ.Ε.Π και Ανάπτυξης Ψηφιακής Πολιτικής, Κωνσταντίνο Χαρδαβέλλα.

Πατήστε εδώ, για να παρακολουθήσετε την ημερίδα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.