Καρναβάλι 2022 Μοσχάτου-Ταύρου: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων




Καρναβάλι 2022:

Χωρίς παρελάσεις και  μεγάλες εκδηλώσεις

Δρώμενα μικρής κλίμακας,

Κινούμενα μουσικά σχήματα



Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ, 24 Φεβρουαρίου

Ώρα 13.00: Οι «Ορχήστρες του Δρόμου» στις γειτονιές του Ταύρου. Από την πλατεία Παναγιώτη Βακαλόπουλου (Μακεδονίας), Ταύρος.

Ώρα 17.00: «Οι Ορχήστρες του Δρόμου» στις γειτονιές του Μοσχάτου. Από το 6ο Δημοτικό σχολείο Μοσχάτου

Ώρα 19.30: Μουσικοχορευτικά δρώμενα. Πλατεία Ταξιάρχη Παπαντώνη  (Μεταμορφώσεως),  Μοσχάτο. Ο Όμιλος Ελληνικών Χορών του Πνευματικού μας Κέντρου, με δάσκαλο τον Δημήτρη Δανιηλίδη και ο σύλλογος Κρητών Μοσχάτου-Ταύρου, με δάσκαλο τον Τάσο Παπαγιαννόπουλο, θα παρουσιάσουν αποκριάτικα έθιμα και χορούς από Κρήτη, Νάξο, Ρούμελη και Ήπειρο.

Ώρα 19.30: Μουσικοχορευτικά δρώμενα. Πλατεία Παναγιώτη Βακαλόπουλου, Ταύρος. Οι «Ταυρίωνες» του Πνευματικού μας Κέντρου, με δασκάλα την Ντίνα Κουκούλη και ο Σύλλογος Διάδοσης Ελληνικών Λαϊκών Χορών «Ο Μενούσης», με δάσκαλο τον Παρασκευά Ντόμπρο, θα παρουσιάσουν αποκριάτικα έθιμα και χορούς από τη Νάξο και την Ρούμελη.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Φεβρουαρίου

Ώρα 11.00: Ψυχαγωγικά δρώμενα (happenings) με τον Scooby Doo. Από την πλατεία Παναγιώτη Βακαλόπουλου, Ταύρος. Κινούμενα «Καλλιτεχνικά Σχήματα» με μικρής διάρκειας δρώμενα με ξυλοπόδαρους, χορευτές  και αποκριάτικες μασκώτ.       

Ώρα 12.00: Με τους ήχους της μπάντας κρουστών QUILOMBO. Από τον Ηλεκτρικό Σταθμό Μοσχάτου.

Ώρα 17.00: Με τους ήχους της μπάντας κρουστών QUILOMBOΑπό τον Ηλεκτρικό Σταθμό Ταύρου.

Ώρα 17.00: Ψυχαγωγικά δρώμενα (happenings) με τον Scooby Doo. Από τον Ηλεκτρικό Σταθμό Μοσχάτου. Κινούμενα «Καλλιτεχνικά Σχήματα» με μικρής διάρκειας δρώμενα σε διαφορετικά σημεία του Δήμου μας με ξυλοπόδαρους, χορευτές  και αποκριάτικες μασκώτ.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27  Φεβρουαρίου

Ώρα 11.00: Ψυχαγωγικά δρώμενα (happenings) με τον Scooby Doo. Από την πλατεία Αγίας Σοφίας, Ταύρος. Κινούμενα «Καλλιτεχνικά Σχήματα» με ξυλοπόδαρους, χορευτές και αποκριάτικες μασκώτ.       

Ώρα 11.00: Live πρόγραμμα από οκταμελή μπάντα και Dj σε διώροφο λεωφορείο αγγλικού τύπου με ανοιχτή οροφή στους κεντρικούς δρόμους. Από τον Ηλεκτρικό Σταθμό Μοσχάτου

Ώρα 12.00: Η μπάντα με χάλκινα πνευστά από την Δυτική Μακεδονία. Από την πλατεία Ταξιαρχών.

Ώρα 13.00: Live πρόγραμμα από οκταμελή μπάντα και Dj σε διώροφο λεωφορείο αγγλικού τύπου με ανοιχτή οροφή στους κεντρικούς δρόμους. Από το π. Δημαρχείο Ταύρου

Ώρα 17.00: Η μπάντα με χάλκινα πνευστά από την Δυτική Μακεδονία. Από το προαύλιο χώρο της εκκλησίας Εσταυρωμένου, Ταύρος.

Ώρα 17.00: Ψυχαγωγικά δρώμενα (happenings) με τον Scooby Doo. Από την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (Δημαρχείο), Μοσχάτο. Κινούμενα «Καλλιτεχνικά Σχήματα» με ξυλοπόδαρους, χορευτές και αποκριάτικες μασκώτ.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ, 7 Μαρτίου

Ώρα 11.00: Οι «Ορχήστρες του Δρόμου» στις γειτονιές του Ταύρου. Από την πλατεία Παναγιώτη Βακαλόπουλου

Ώρα 13.00: Οι «Ορχήστρες του Δρόμου» στις γειτονιές του Μοσχάτου. Από την πλατεία Ταξιάρχη Παπαντώνη

Το μήνυμα του Δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου:

Αγαπημένοι μου συνδημότες,

Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη υγειονομική συγκυρία με σταθερά μεγάλο αριθμό απωλειών συνανθρώπων μας από τον COVID-19 και κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν θα ήταν λογικό να διοργανώσουμε καρναβαλικές παρελάσεις και μεγάλες μουσικές εκδηλώσεις.

Από την άλλη μεριά, σε μια τόσο δύσκολη περίοδο πρέπει όχι μόνο να αντέξουμε αλλά να ενδυναμώσουμε την αισιοδοξία μας, προσφέροντας χαρά στους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά.

Για τον λόγο αυτό επιλέξαμε μικρά, ευέλικτα και κινούμενα σχήματα όπως είναι οι «Ορχήστρες του Δρόμου», τα «Καλλιτεχνικά Δρώμενα» και μπάντες κρουστών και χάλκινων πνευστών. Επίσης, τα τμήματα των παραδοσιακών χορών του Πνευματικού μας Κέντρου θα παρουσιάσουν αποκριάτικα δρώμενα και έθιμα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Πέρυσι βρισκόμασταν σε καραντίνα και το Καρναβάλι δεν πραγματοποιήθηκε. Η προσπάθειά μας για το 2022 έγκειται στο να προσφέρουμε μία, μικρή έστω, γεύση από τις αποκριάτικες γιορτές που διοργανώναμε εδώ και 32 χρόνια τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και αποφεύγοντας τους συνωστισμούς.

Είμαι σίγουρος ότι του χρόνου, στις Απόκριες του 2023, θα παρουσιάσουμε ένα πολύχρωμο και συμμετοχικό Καρναβάλι με πλήθος κόσμου όπως τα προηγούμενα χρόνια πριν την πανδημία.

Εύχομαι σε εσάς και στις οικογένειες σας υγεία και αλληλεγγύη.

Καλή Σαρακοστή

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου
Ανδρέας Γ. Ευθυμίου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.