“Για κάθε Άλκη” – Συγκλονίζει το μήνυμα μαθητών
Περίπου 300 μαθητές, Γυμνασίου και Λυκείου, του Πειραματικού Σχολείου Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε μια συγκινητική πρωτοβουλία σήμερα σχηματίζοντας με τις τσάντες τους τη φράση «Για κάθε Άλκη».

Μερικές φορές τα παιδιά δίνουν τα σπουδαιότερα μαθήματα σε εμάς τους εκπαιδευτικούς», τόνισε μία εκ των δύο υποδιευθυντριών του σχολείου, Αλεξάνδρα Μαυρίδου.


Aνδρέας Κονδύλης: Αναβαθμίζεται αισθητικά και ποιοτικά το παραλιακό μέτωπο του Αλίμου (VIDEO)
Όπως τόνισε, μιλώντας στο kathimerini.gr, πρόκειται για αυθόρμητη πρωτοβουλία των μαθητών οι οποίοι συγκεντρώθηκαν τις πρώτες ώρες του σχολείου, έκαναν συνέλευση και αποφάσισαν να προχωρήσουν στην ενέργεια αυτή.

Οι καθηγητές από πλευράς τους δέχθηκαν με μεγάλη χαρά και συγκίνηση να υλοποιηθεί η εξαιρετική αυτή ιδέα.

Οι μαθητές ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία από τη δράση τους, η οποία έγινε αστραπιαία viral στο διαδίκτυο. Στη ανάρτηση έγραψαν: «Και κάπως έτσι η σιωπή στέλνει το πιο ηχηρό μήνυμα… ενός λεπτού σιγή από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για κάθε Άλκη».

Όπως αναφέρει η κ. Μαυρίδου, οι μαθητές επηρεάστηκαν πολύ από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπάνου ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνουν τη ευαισθησία τους σε τέτοια θέματα. «Αυτή η γενιά που την κατηγορούμε για αδιαφορία, κάθε άλλο παρά τέτοια είναι», σχολίασε συγκινημένη η υποδιευθύντρια.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.