“Βουνά” τα απόκλαδα που έχει μαζέψει ο Δήμος Αλίμου από την κακοκαιρία (EΙΚΟΝΕΣ)




Τον πρωτόγνωρο αριθμό-ρεκόρ των 580 τόνων απόκλαδα έχουν μαζέψει μέσα σε 2 εβδομάδες, τα συνεργεία του δήμου Αλίμου. Δεν προέρχονται μόνο από σπασμένα δέντρα λόγω κακοκαιρίας, αλλά και σε κλαδέματα που γίνονται από τους πολίτες στους κήπους τους, και από τον Δήμο σε κοινόχρηστους χώρους και άλση.

“Τις τελευταίες 2 εβδομάδες, από την κακοκαιρία “Ελπίδα” μέχρι και σήμερα, τα συνεργεία της πόλης μας εργάζονται εντατικά και σε διπλοβάρδιες, έχοντας μαζέψει ως τώρα 580 τόνους απόκλαδα σε περισσότερα από 700 σημεία” αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης

“Για να αντιληφθείτε το μέγεθος της ποσότητας, η πόλη μας παράγει ετησίως συνολικά περίπου 2.000 τόνους απόκλαδα. Δηλαδή μέσα σε 2 εβδομάδες έχει ήδη βγει (και έχουμε ήδη μαζέψει) ποσότητα που αντιστοιχεί σε 3,5 μήνες!
Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό, ότι σε αρκετές περιπτώσεις καθαρίζουμε πλήρως από κλαδέματα έναν δρόμο και την αμέσως επόμενη ημέρα εμφανίζονται και πάλι μικροί λόφοι από κλαδιά.


Δείτε στην φωτογραφία κυκλωμένο με κόκκινο τον εργάτη ενός συνεργείου μας, μπροστά στο βουνό από απόκλαδα που έχουμε συγκεντρώσει (και το οποίο αποτελεί ένα ελάχιστο τμήμα της συνολικής ποσότητας).
Όπως καταλαβαίνετε, γίνεται υπερ-προσπάθεια για να καθαριστεί και η τελευταία γωνιά του Αλίμου, κάτι που υπολογίζουμε ότι θα ολοκληρωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. Από όσο φαίνεται, θα μαζέψουμε συνολικά πάνω από 700 τόνους!


Ζητάμε την κατανόηση των συμπολιτών μας για τις περιπτώσεις εκείνες που δεν καθαρίζουμε αμέσως τα απόκλαδα που εμφανίζονται, καθώς και την μικρή υπομονή τους (η καθυστέρηση στις περισσότερες περιπτώσεις είναι 2-3 ημέρες).
Σας ευχαριστούμε όλους για τη συνεργασία και την διαρκή επικοινωνία και ενημέρωση για τα κλαδιά που εντοπίζετε. Δημοτική Αρχή και Δημότες συνεχίζουμε από κοινού να φροντίζουμε και να ομορφαίνουμε την πόλη μας!”



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.