Άλιμος: Νέο σημαντικό πολιτιστικό γεγονός η έκθεση του Μάκη Θεοφυλακτοπουλου




83 ετών πια, ο Μάκης Θεοφυλακτοπουλος, ξεκινά τη μέρα του με μια βόλτα από τον Άλιμο έως τη Γλυφάδα, πίνει τον καφέ του και επιστρέφει για να στρωθεί στη δουλειά.
Δουλεύει πυρετωδώς, ξεδιπλώνοντας το αστείρευτο ταλέντο του που είναι αυτό που του δίνει όρεξη, δύναμη και προοπτική.

Κοιμάται δίπλα στα τελάρα, τις μπογιές και τα πινέλα για να αρχίσει να ζωγραφίζει χωρίς να χάνει χρόνο όταν ξυπνά μέσα στη νύχτα.

Την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022, στις 7:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου (Λεωφ. Ιωνίας 96) πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Εικαστικής Έκθεσης του διακεκριμένου χαρισματικού ζωγράφου με τίτλο «Αύριο».

Σε μία κατάμεστη αίθουσα ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης ανέβηκε πρώτος στο βήμα και δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής : «Με πολύ μεγάλη χαρά και τιμή σας καλωσορίζω στο πολύ φιλόξενο και φιλότεχνο πολιτιστικό μας κέντρο, που σήμερα με ενθουσιασμό εγκαινιάζει την εικαστική έκθεση του μοναδικού Μάκη Θεοφυλακτόπουλου. Αποφεύγω τις μεγάλες κουβέντες αλλά σήμερα εδώ πραγματοποιείται ένα σπουδαίο εικαστικό γεγονός για ολόκληρη τη χώρα. Είναι μία σπουδαία έκθεση καθώς παρουσιάζει την νέα του δουλειά ο επίτιμος δημότης μας και κορυφαίος ζωγράφος Μάκης Θεοφυλακτόπουλος». Ο δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Αποστολία Σκλάβου για την πολύτιμη συμβολή της στις εικαστικές εκθέσεις του Δήμου.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Μάνος Στεφανίδης, καθηγητής του ΕΚΠΑ και κριτικός τέχνης, ενώ επίσης μίλησε και ο Χάρης Καμπουρίδης που είναι ιστορικός της τέχνης. Η εκδήλωση έκλεισε με τον καλλιτέχνη Μάκη Θεοφυλακτόπουλου να ευχαριστεί τον Δήμαρχο Αλίμου, Ανδρέα Κονδύλη, αλλά και τον Άλιμο για τη φιλοξενία και την αγάπη που δέχεται από τους δημότες, ενώ παράλληλα μίλησε για τα έργα του και για την έκθεση, κάνοντας ταυτόχρονα και μία αυτοκριτική στην πορεία της ζωής του.



Στην έκθεση που συνοδεύει ένας εικονογραφημένος κατάλογος, με κείμενα του καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης Μάνου Στεφανίδη, παρουσιάζονται 35 έργα του «μορφοπλάστη» καλλιτέχνη, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2021 ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Αλίμου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά με περιορισμένο αριθμό θέσεων. Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης στο τηλ. 213 2008044.
Θα παραμείνει ανοιχτή ολόκληρο τον Φεβρουάριο για το κοινό, ενώ τις πρωινές ώρες θα δέχεται μαθητές των σχολείων, κατόπιν ραντεβού.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο πρώην Υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Αλίμου Αργύρης Αργυρίου, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Γ.Γ. του Ιδρύματος Ζογγολόπουλου Υβόννη Θεοδωρίδου, ο συλλέκτης Γιώργος Βογιατζόγλου, η Τζούλια Τσιακίρη από τις εκδόσεις «Το Ροδακιό», ο Φάνης Σιαντής του «Εικαστικού Κύκλου», ο Αλιμιώτης ζωγράφος Χρήστος Αντωναρόπουλος και ο Καθηγητής και εκλογικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος. Πηγή: Foni Tou Alimou

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.