Άγιος Δημήτριος: Κάθε Δευτέρα λειτουργεί το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος




Κάθε Δευτέρα, από ώρα 16:00 έως 20:00, λειτουργεί το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος, σε δύο ομάδες των 5-6 ατόμων, υπό την καθοδήγηση της  πνευμονολόγου-PhD Δήμητρας Μπουσίου, στην οδό Θεσσαλίας 10, (Δημοτικά ιατρεία).
Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 9754 035.

Προκειμένου να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας από τον SARS Cov2, η δια ζώσης συμμετοχή αφορά εμβολιασμένους πολίτες, ενώ παρέχεται η δυνατότητα σε μη εμβολιασμένους να συμμετέχουν εξ αποστάσεως κατόπιν συνεννόησης με την επιστημονικά υπεύθυνη ιατρό κ. Μπουσίου.

Σκέφτεστε να κόψετε το κάπνισμα!
Η απόφαση σας αυτή είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία και τη ζωή σας

  • Το κάπνισμα δεν αποτελεί μια απλή συνήθεια, αλλά μια χρόνια αρρώστια με διαστάσεις επιδημίας, μια πολύ σοβαρή απειλή της υγείας και της ζωής.
  • Οι δύο στους τρείς καπνιστές θέλουν να πάψουν να καπνίζουν και οι μισοί από αυτούς κάνουν προσπάθειες για να το σταματήσουν, με πολύ χαμηλά όμως αποτελέσματα.
  • Ο λόγος είναι η ισχυρή σωματική και ψυχολογική εξάρτηση που προκαλεί η φαρμακευτική ουσία του καπνού νικοτίνη, η οποία παγιδεύει τον καπνιστή με τρόπο παρόμοιο με τις γνωστές ναρκωτικές ουσίες.
  • Η διακοπή του καπνίσματος αποτελεί τη μόνη αποτελεσματική αντιμετώπιση και τη μόνη ριζική θεραπεία της χρόνιας αυτής σοβαρής εθιστικής νόσου.
  • Για να διακόψετε το κάπνισμα θα χρειαστείτε σχεδιασμό, πρόγραμμα, επιστημονική καθοδήγηση, στήριξη, ενημέρωση, πίστη στις δυνάμεις και την αξιοσύνη σας, αλλά και ισχυρή απόφαση να απαλλαγείτε από την εξάρτηση και να δείξετε έμπρακτα το ενδιαφέρον σας για την υγεία και τη ζωή σας.
  • Στο ιατρείο διακοπής καπνίσματος, προσφέρεται εκπαίδευση, ενημέρωση με επιστημονικό τεκμηριωμένο λόγο, συμβουλευτική προσέγγιση, εκτίμηση του βαθμού εθισμού, αξιολόγηση και ενίσχυση της κινητοποίησης σας, καθοδήγηση, καταγραφή και στάθμιση των κινήτρων σας, αναγνώριση και επίλυση των προσωπικών σας εμποδίων, εκμάθηση και εφαρμογή τεχνικών αυτοελέγχου, θεραπευτική αντιμετώπιση και παρακολούθηση με στόχο την οριστική διακοπή του καπνίσματος χωρίς υποτροπή.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.