Παλαιό Φάληρο: Καλέστε στο 1565 για την ανακύκλωση των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων




Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου,  ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου οργανώνει Πρόγραμμα συλλογής των φυσικών χριστουγεννιάτικων δέντρων με στόχο τον διαχωρισμό στην πηγή  των υπολειμμάτων πρασίνου, προκειμένου να συλλεχθούν και να αξιοποιηθούν από το εργοστάσιο κομποστοποίησης της Φυλής.

Η δράση στοχεύει στην εναλλακτική αξιοποίηση των φυσικών δέντρων μετά την εορταστική περίοδο, ώστε κανένα δέντρο να μην καταλήξει στο απλό ΧΥΤΑ.

Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι δημότες να μην εναποθέτουν τα δέντρα στους κάδους αλλά ξεχωριστά στο πεζοδρόμιο, είτε να καλούν και να ενημερώνουν στο 1565 της Υπηρεσίας Καθαριότητας προκειμένου να κλείνουν ραντεβού και να ενημερώνουν για την περισυλλογή τους από συγκεκριμένα σημεία.

Η δράση θα συμβάλει  στην περαιτέρω αύξηση της ανακύκλωσης των υπολειμμάτων πρασίνου με μεγάλο οικονομικό και περιβαλλοντικό όφελος  καθώς  τα φυτικά υπολείμματα έχουν πλούσιες θρεπτικές ουσίες που μετά από κατάλληλη επεξεργασία μπορούν να γίνουν οργανικό λίπασμα.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.