Το δημόσιο ευχαριστώ του Κονδύλη στους κατοίκους του Αλίμου (VIDEO)




Τις ευχαριστίες του στους κατοίκους της πόλης που σεβάστηκαν την οδηγία να μην κατεβάσουν σκουπίδια στους κάδους την Τρίτη και την Τετάρτη, εξέφρασε δημόσια ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος ζήτησε και ένα μεγάλο συγνώμη από τους ανθρώπους που έμειναν χωρίς ρεύμα, παρόλο που δεν ευθύνεται για αυτό ο δήμος.

“Θέλω να ευχαριστήσω θερμότατα όλους τους συμπολίτες μας, που σεβάστηκαν την οδηγία-παράκλησή μας να μην κατεβάσουν σκουπίδια στους κάδους την Τρίτη και την Τετάρτη, καθώς η χωματερή ήταν κλειστή.

Έδειξαν μεγάλη υπευθυνότητα και ωριμότητα ως πολίτες, κάτι που προστάτευσε την δημόσια υγεία στην περιοχή μας, αλλά και μας δίνει ελπίδα για το μέλλον: μόνο με κοινή προσπάθεια και συμμετοχή όλων μπορούμε να κάνουμε τις μικρές “ανατροπές” προς το καλύτερο, που τόσο έχουμε ανάγκη στην καθημερινότητά μας (π.χ. να ανακυκλώνουμε περισσότερο). Από σήμερα η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται και πάλι κανονικά, και η πόλη μας είναι πεντακάθαρη.

Επίσης ένα τεράστιο “ευχαριστώ” σε όσους έδωσαν και δίνουν μαζί μου την μάχη τις τρεις τελευταίες ημέρες, ώστε να εξαλείψουμε όλα τα προβλήματα που δημιούργησε η πρωτόγνωρη κακοκαιρία στην περιοχή μας. Υπάλληλοι, συνεργεία, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, που εργάστηκαν ασταμάτητα από την Δευτέρα το απόγευμα, μέσα σε πολύ αντίξοες συνθήκες. Η πόλη μας μέσα σε μόλις δυόμιση ημέρες (από την Τρίτη το πρωί, που ξημέρωσε ‘στρωμένη’ με χιόνι από άκρη σε άκρη μέχρι σήμερα, Πέμπτη βράδυ) μπαίνει πλέον και πάλι στους κανονικούς της ρυθμούς:- Το σύνολο σχεδόν του οδικού δικτύου του Αλίμου έχει εκχιονιστεί. Πολύ μικρά σημεία θα καθαριστούν αύριο, ενώ αύριο συνεχίζουμε να απομακρύνουμε με φορτηγό και τους όγκους χιονιού που έχουμε σχηματίσει από τον εκχιονισμό.- Καθαρίσαμε περισσότερα από 150 σημεία με σπασμένα κλαδιά και δέντρα (από πλατείες, πάρκα, πεζοδρόμια και κήπους σπιτιών), ελευθερώνοντας πλήρως το οδικό δίκτυο. Αύριο θα συνεχιστούν οι εργασίες, κυρίως για την απομάκρυνση των απόκλαδων από τις πλευρές των δρόμων.



– Μετά από μαραθώνιες και υπεράνθρωπες προσπάθειες και πιέσεις μας προς την ΔΕΔΔΗΕ, τα συνεργεία της από την Τρίτη το απόγευμα ξεκίνησαν να κάνουν επισκευές. Τους δώσαμε λίστες με όλα τα προβλήματα που μαζέψαμε από τους κατοίκους (λειτουργώντας, ουσιαστικά, σας ‘κέντρο βλαβών’ για λογαριασμό της ΔΕΔΔΗΕ). Απόψε ολοκληρώνονται και οι τελευταίες επισκευές βλαβών στο δίκτυο του ηλεκτρισμού. Υπήρξαν νοικοκυριά που έμειναν 2 ή και 3 ημέρες χωρίς ρεύμα στην περιοχή μας και, παρόλο που ο Δήμος δεν ευθύνεται για την τεράστια αυτή καθυστέρηση, θέλω να τους εκφράσω τη λύπη μου και να ζητήσω μία τεράστια “συγγνώμη” εκ μέρους όσων ευθύνονται για την απερίγραπτη αυτή ταλαιπωρία. ΕΠΙΠΛΕΟΝ, σας ενημερώνουμε συνοπτικά και για τα ακόλουθα:

1. ΕΚΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ: η ευθύνη καθαρισμού-εκχιονισμού των πεζοδρομίων ανήκει αποκλειστικά στους παρόδιους κατοίκους. Παρόλα αυτά, τα συνεργεία του Δήμου μας από αύριο ξεκινάνε να εκχιονίζουν και τα πεζοδρόμια (με προτεραιότητα στις κεντρικές αρτηρίες), ώστε να συμβάλουμε στην ασφάλεια των πεζών.

2. ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ: Όσοι ζήτησαν Βεβαίωση Αδυναμίας Μετακίνησης, εξυπηρετήθηκαν αυθημερόν. Εξακολουθούμε να εξυπηρετούμε όσους χρειάζονται τέτοια Βεβαίωση, κατόπιν υποβολής αιτήματος στο [email protected] (τηλ. πληροφοριών: 213 2008002).

3. RAPID TEST:Η δομή του ΕΟΔΥ στην οδό Κανάρη 1 στον Δήμο μας θα κάνει τα δωρεάν rapid test ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΡΙΟ με ωράριο 10 το πρωί μέχρι 3 το μεσημέρι. Από την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, το ωράριο επανέρχεται σε 12 μεσημέρι – 6 απόγευμα (όπως ήταν πριν).

4. ΣΧΟΛΕΙΑ: όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα παραμείνουν κλειστά και αύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022 όλα τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, καθώς και τα ΚΔΑΠ και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί. Τα Σχολεία και όλες οι άλλες δομές (παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ) θα ανοίξουν κανονικά την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου.

5. ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ: Για βοήθεια στο σπίτι σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, σε ανθρώπους που έχουν αντικειμενική δυσκολία κίνησης, που χρειάζονται συνοδεία στον γιατρό κ.ο.κ., παρακαλούμε να τηλεφωνείτε στην Κοινωνική μας Υπηρεσία: 210 9853580, η οποία από αύριο επανέρχεται στο συνηθισμένο της ωράριο: 8 το πρωί μέχρι 3 το μεσημέρι.

6. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ: Από αύριο ξεκινάει και πάλι να εκτελεί κανονικά τα δρομολόγιά της η Δημοτική μας Συγκοινωνία. Για ό,τι νεότερο προκύψει, θα επανέλθουμε εκ νέου. Τα συνεργεία μας συνεχίζουν, φυσικά, την φροντίδα της πόλης σε κάθε γωνιά της.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.