Ο Στρατής Παναγάκος νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γλυφάδας
Ο Στρατής Παναγάκος διαδέχεται την Νατάσσα Αργυροπούλου στη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι δημαιρεσίες για την εκλογή νέου Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής διεξήχθησαν σε ομόθυμο κλίμα, στην άνετη αίθουσα του Διασχολικού Κέντρου, σε έναν άρτια διαμορφωμένο χώρο με υπολογιστές οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί σε απόσταση τριών μέτρων ο ένας από τον άλλον. Την ελπίδα ότι «σύντομα θα περάσουμε τον κάβο της πανδημίας και θα ξεκινήσουν οι διά ζώσης συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου» εξέφρασε στην εναρκτήρια τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Παρόντα ήταν 34 επί συνόλου 42 μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ οι υπόλοιποι παρακολούθησαν μέσω Διαδικτύου, από το σπίτι, τη διαδικασία αλλά δεν είχαν δικαίωμα ψήφου.

Της διαδικασίας προήδρευσε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Περικλής Δορκοφίκης. Οι ψηφοφορίες έγιναν με κάλπη. Ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ιατρός καρδιολόγος Στρατής Παναγάκος, είχε διατελέσει Πρόεδρος και κατά την προηγούμενη θητεία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Ιωάννης Τζούβελης, ενώ Γενικός Γραμματέας επανεξελέγη ο Σταμάτης Σκαμπαρδώνης.

Η νέα σύνθεση των Επιτροπών 2022-2023 έχει ως ακολούθως:

Οικονομική Επιτροπή – Τακτικά μέλη1. Στέλιος Κουρουπάκης

2. Περικλής Δορκοφίκης

3. Παναγιώτης Κισκήρας

4. Βασίλειος Νικάκης

5. Αναστασία (Σάσα) Πατεράκη

6. Παναγιώτης Γιάχος

Αναπληρωματικά μέλη

1. Ελεονώρα Μαρούλη-Σαπουνάκη

2. Γεωργία Βαμβακερού

3. Νικόλαος Λεβετσοβίτης

4. Ελένη Καράχου-Σκούταρη

5. Αλεξάνδρα Παπανικολάου

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής – Τακτικά μέλη

1. Ιωάννης Παπάς

2. Δαφνούλα Χαρίση-Μπίλια

3. Νικόλαος Λεβετσοβίτης

4. Βασιλεία (Μπέσσυ) Αργυράκη

5. Χρήστος Μιχαλακάκος

6. Αναστάσιος Ταστάνης

Αναπληρωματικά μέλη

1. Αιμίλιος Βουγιουκλάκης

2. Μαρία Παπάζογλου

3. Σπυρίδων Δήμου

4. Ελένη Δεναξά

5. Άννα Καυκά

Η σύνθεση κάθε Επιτροπής είναι 9μελής. Από τα 9 μέλη, 6 είναι αιρετά (5 από την συμπολίτευση και 1 από την αντιπολίτευση) και θα τοποθετηθούν τις προσεχείς ημέρες και από 3 Αντιδήμαρχοι, εκ των οποίων ένας θα είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.