Εικόνες ντροπής για κρατούμενους με Covid-19!
Εικόνες ντροπής στην Ελλάδα του 2022 για κρατούμενους με Covid-19! Η σκληρή ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, για την κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια του Α.Τ. Λαυρεωτικής, με άτομα που νοσούσαν από COVID-19, σε συνδυασμό με τις αποκλειστικές εικόνες του καταξιωμένου αστυνομικού ρεπόρτερ, Βάϊου Σύρρου, είναι πραγματικά γροθιά στο στομάχι και πρέπει εδώ και τώρα η ηγεσία του υπουργείου να παρέμβει!!!

Γράφει ο Βάϊος Σύρρος: “Αυτό το υπόγειο μπουντρούμι είναι κρατητήριο για άτομα με covid. Για κρατούμενους που είναι ασθενείς. Δεν είναι στη Καμπάλα της Ουγκάντας, δεν είναι στην Μπογκοτά της Κολομβίας, ούτε στο Πεσαβάρ του Πακιστάν.
Είναι στην δικαιοδοσία της ΓΑΔΑ, είναι σε Αστυνομικό Τμήμα εδώ στην Ανατολική Αττική. Υγρασία, μούχλα, βρομιά παντού. Και για τους αστυνομικούς, μόνο γάντια και μάσκες. Ούτε ειδικές στολές ούτε τίποτα. Μέτρα για covid, ποιος covid;”

Νωρίτερα η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής είχε κάνει την παρακάτω καταγγελία για το θέμα:

Τα κρατητήρια των Αστυνομικών Τμημάτων δεν είναι χώροι που μπορούν να φιλοξενήσουν κρατούμενους που νοσούν ή είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, αλλά ούτε οι Έλληνες αστυνομικοί είναι νοσηλευτές και ιατροί, οι οποίοι έχουν ειδικές στολές και ιατρικά υλικά, έτσι ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους περιστατικά.Το χιουμοριστικό και κατατοπιστικό βίντεο του Δήμου Αλίμου για τη σωστή ανακύκλωση

Μάλιστα δυο φορές το τελευταίο διάστημα, διατάχθηκε η κράτηση ατόμων που νοσούσαν από COVID-19 στα κρατητήρια του Α.Τ. Λαυρεωτικής, υποτιμώντας τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Και στις δυο ανωτέρω περιπτώσεις το Προεδρείο της Ένωσης χρειάστηκε να επικοινωνήσει με τον Γ.Α.Δ.Α. Υποστράτηγο κ. Παρασκευά ΣΑΝΙΔΑ και μετά την άμεση παρέμβασή του, να λυθεί το ζήτημα.

Χρειάζεται λοιπόν η παρέμβαση του Γ.Α.Δ.Α., για να επικρατήσει η λογική και να γίνουν τα αυτονόητα;

Θέλουμε να πιστεύουμε πως η ανωτέρω απόφαση, ειδικά στη δεύτερη περίπτωση, δεν λήφθηκε με δόλο, αλλά υπό το καθεστώς πίεσης και ατυχούς εκτίμησης της κατάστασης. Σε κάθε περίπτωση θα διερευνήσουμε το τι ακριβώς συνέβη, με σκοπό να μην επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.

Είναι αδιανόητο, τη στιγμή που κλείνουμε σχεδόν δύο χρόνια πανδημίας και ενώ γίνεται αναφορά για μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στο εσωτερικό της Αστυνομίας, κάποιοι να λειτουργούν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη, όπως φαίνεται, την κρισιμότητα που διαμορφώνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η διαμόρφωση ειδικών χώρων στους οποίους θα παραμένουν τα άτομα που τελούν υπό καθεστώς επιτήρησης και δεν χαρακτηρίζονται ως κρατούμενοι. Με αυτόν τον τρόπο, οι συνάδελφοί μας οι οποίοι επιφορτίζονται με την επιτήρηση αυτών των ατόμων, δεν θα κινδυνεύουν να εκτεθούν στην υπηρεσία τους και φυσικά όλα θα λειτουργούν σύννομα και με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Σε κάθε περίπτωση, δεν αποτελεί λύση συνάδελφοι από απομακρυσμένες Υπηρεσίες να διατάσσονται να εκτελέσουν υπηρεσία φύλαξης αυτών των ατόμων, αναγκαζόμενοι να διανύσουν παρά πολλά χιλιόμετρα.

Δεν πρόκειται να αφήσουμε απροστάτευτους τους συναδέλφους μας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.