Η κυβέρνηση άδειασε τον Κωνσταντέλλο




Βιάστηκαν στον δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης να ανακοινώσουν με δελτίο τύπου ότι την Πέμπτη θα λειτουργήσουν κανονικά οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί. Ωστόσο λίγα λεπτά μετά η κυβέρνηση ανακοίνωνε ότι: “Αύριο Πέμπτη 27 και μεθαύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας Φροντίδας.

“Οι συντονισμένες προσπάθειες του δημοτικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας απέδωσαν καρπούς και το σύνολο του οδικού δικτύου της πόλης είναι προσπελάσιμο, ασφαλές και προσβάσιμο για όλους. Ο Δήμος και η Πολιτική Προστασία έχουν μεριμνήσει για τη ρίψη αλατιού στα προαύλια των δημοτικών βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, έτσι ώστε αύριο οι χώροι να είναι καθαροί και ασφαλείς” ανέφερε η ανακοίνωση του δήμου. Δεν σκέφτηκαν καθόλου πως είναι δυνατό να περπατήσουν στα πεζοδρόμια που είναι γεμάτα χιόνι και γλιστρούν επικίνδυνα οι γονείς με τα παιδιά; Εκτός και αν τα πήγαιναν με τα αυτοκίνητα μέχρι την πόρτα ή πετώντας!

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Κλειστοί θα παραμείνουν όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΑμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) την Πέμπτη 27.01.2022 και την Παρασκευή 28.01.2022 σε όλες τις περιοχές της χώρας, στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων και Περιφερειών, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας τους από την πρόσφατη κακοκαιρία.



Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Με στόχο την ασφάλεια όλων των ωφελούμενων και των εργαζομένων και προκειμένου να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία όλων των δομών, οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, καθώς και τα ΚΔΗΔ, τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΑμεΑ, θα παραμείνουν κλειστά αύριο Πέμπτη 27.01.22 και Παρασκευή 28.01.22».

“Οι Δήμοι έχουν την αποκλειστικά αρμοδιότητα για τη λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, συνεπώς οποιαδήποτε αντίθετη απόφαση άλλου φορέα δεν υπερισχύει” ανέφερε το νέο δελτίο τύπου του δήμου Βάρης Βούλα Βουλιαγμένης, αργά το βράδυ της Τετάρτης. Δηλαδή γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο…

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.