Εξαντλήθηκε το Ημερολόγιο του Δήμου Αλίμου – Πως θα το “κατεβάσετε” ψηφιακά




Τεράστιο ήταν το ενδιαφέρον των πολιτών για το Ημερολόγιο 2022 που εξέδωσε ο Δήμος Αλίμου, με πλούσιο φωτογραφικό, πληροφοριακό και αρχειακό υλικό από την ιστορία της πόλης. “Τα αντίτυπα εξαντλήθηκαν πάρα πολύ γρήγορα, λόγω της διαρκούς προσέλευσης πολιτών για να το πάρουν, για αυτό και η δωρεάν διανομή ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 29/12/2021 στις 8 το βράδυ” δήλωσε ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης.

“Επειδή ο τόμος περιλαμβάνει πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον Άλιμο, όποιος δεν πρόλαβε να τον προμηθευτεί, μπορεί να τον κατεβάσει (και πάλι δωρεάν) από τον ακόλουθο σύνδεσμο στο site του Δήμου Αλίμου:https://www.alimos.gov.gr/…/%CE%97%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE…Ευχαριστούμε όλους τους συμπολίτες μας για την συγκινητική τους ανταπόκριση στην πρωτοβουλία μας αυτή, η οποία μας δεσμεύει για να την συνεχίσουμε και για την επόμενη, τρίτη κατά σειρά, χρονιά. Ήδη, μάλιστα, επεξεργαζόμαστε ενδιαφέρουσες και πολύ δημιουργικές ιδέες…”

Ξεφυλλίζοντας ψηφιακά το Ημερολόγιο θα βρείτε περισσότερες από 160 μικρές και μεγάλες ιστορίες για τον Άλιμο, από την προϊστορία και την αρχαιότητα, μέχρι και την σύγχρονη εποχή. Θα διαβάσετε π.χ. για τις φυλές που κατοικούσαν στους αρχαίους Δήμους Αλιμούντος και Ευωνύμου και πόσους βουλευτές εξέλεγαν, για την πειρατεία στην περιοχή τους βυζαντινούς χρόνους, για τους Τούρκους αξιωματούχους που έδωσαν τα ονόματά τους ως τοπωνύμια σε περιοχές, για τον Μακρυγιάννη που είχε τεράστια ιδιοκτησία γης στο Καλαμάκι, αλλά και για τον Φιλοποίμενα Φίνο, ο οποίος γύρισε την πρώτη ομιλούσα ταινία του στο Καλαμάκι (όπου είχε τα πρώτα του studio), και για τη Μελίνα Μερκούρη με τον Ζυλ Ντασσέν, που έκαναν ταινία μία τραγική ιστορία που εκτυλίχθηκε στον Άλιμο…Στο εξώφυλλο του τόμου απεικονίζεται η μακέτα του νέου Δημαρχείου Αλίμου, ενός μεγάλου και πολύ σημαντικού έργου-σταθμού για την πόλη, που αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2022



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.