Δύο ακόμη προγράμματα ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ ξεκινούν από τον Σύνδεσμο Δήμων Νότιας Αττικής




Ένα ακόμα μεγάλο έργο με κοινωνική αξία πρόκειται να ξεκινήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από τον Σύνδεσμο Δήμων Νότιας Αττικής (ΣυΔΝΑ), που έχει συστήσει ο Δήμος Αλίμου από κοινού με τους Δήμους Π.Φαλήρου και Καλλιθέας. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο δράσεις συνολικού ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες στοχεύουν στην επιδοτούμενη κατάρτιση ανέργων και εργαζομένων των Δήμων.

Το πρώτο πρόγραμμα «Δράσεις για την βελτίωση της απασχολησιμότητας», προϋπολογισμού 3.820.000€ αφορά στην κατάρτιση 750 ανέργων της περιοχής της Καλλιθέας, του Π. Φαλήρου και του Αλίμου, ενώ το δεύτερο «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων» προϋπολογισμού 1.187.000€, αφορά στην παροχή υπηρεσιών εξατομικευμένης συμβουλευτικής, εκπαίδευσης και πιστοποίησης 250 εργαζομένων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όλοι οι ωφελούμενοι, πέρα από την κατάρτιση και πιστοποίηση των γνώσεων τους θα λάβουν και ανάλογη επιδότηση. Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες αναμένεται η έναρξη υλοποίησης των δράσεων, οπότε και θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση- πρόσκληση συμμετοχής προς τους ενδιαφερόμενους πολίτες των πόλεων.

“Ευχαριστώ θερμά τους συναδέλφους Δημάρχους Καλλιθέας Δημήτρη Κάρναβο και Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο για την πολύ εποικοδομητική και δημιουργική συνεργασία” δήλωσε ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος δήλωσε: «Οι δράσεις έχουν σχεδιαστεί για να αποδώσουν τα μέγιστα, τόσο για την τοπική ανάπτυξη όσο και για την βελτίωση των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων. Μέσω της υλοποίησης των παρεμβάσεων που ανακοινώνουμε σήμερα, στοχεύουμε άνεργοι και εργαζόμενοι του Δήμου μας, να ενισχύσουν το επαγγελματικό και εργασιακό προφίλ τους και να αποκτήσουν περαιτέρω προοπτικές απασχόλησης σε μία δύσκολη πραγματικά συγκυρία».



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.