Aπό πνευμονικό οίδημα o θάνατος της 14χρονης – Τα συγκινητικά μηνύματα στο θρανίο




Τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή για την αιτία θανάτου της 14χρονης μαθήτριας από τη Λαμία.

Από πνευμονικό οίδημα, φαίνεται να επήλθε ο θάνατος της 14χρονης μαθήτριας του 4ου Γυμνασίου Λαμίας, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση μετά και τη νεκροψία – νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

Το άτυχο κορίτσι εισήλθε με τα συμπτώματα του κορωνοϊού το Σάββατο (4/12) το πρωί στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και λίγες ώρες αργότερα κατέληξε χωρίς να προλάβουν να το διακομίσουν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Στην ιατροδικαστική έκθεση σημειώνεται ότι απομένουν οι απαραίτητες ιστολογικές και λοιπές εργαστηριακές εξετάσεις προκειμένου να υπάρξει σαφής εικόνα για τα αίτια που έκοψαν τόσο απότομα και πρόωρα το νήμα της ζωής ενός μικρού παιδιού.



Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής έκθεσης ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας Χρήστος Γεωργίου, σημειώνει ότι το πνευμονικό οίδημα παραπέμπει σε οξεία καρδιακή κάμψη και συνδέεται με τις απανωτές ανακοπές που υπέστη η 14χρονη. Όπως δήλωσε στο newsbeast: «Θεωρώ πως μπορεί να προκλήθηκε από οξεία καρδιακή ανεπάρκεια. Αυτό που συνέβη στο κοριτσάκι είναι μια επιπλοκή η οποία περιγράφεται στο πλαίσιο της λοίμωξης από covid. Μιλάω για την περικαρδίτιδα ή μυοκαρδίτιδα από κορονοϊό η οποία μπορεί να προκαλέσει βαριά καρδιακή ανεπάρκεια ή ισχαιμία του μυοκαρδίου όπως λίγο- πολύ διαπιστώθηκε από τον εργαστηριακό έλεγχο. Τα παραπάνω μπορούν να προκαλέσουν οξεία καρδιακή ανεπάρκεια και πνευμονικό οίδημα. Αυτά είναι πράγματα που μπορούν να συμβούν. Το αν συνέβησαν τελικά, θα το δούμε τις επόμενες μέρες. Επαναλαμβάνω πως αν η κάτι έγινε, κατά τη διάρκεια τη διαχείρισης του περιστατικού στο νοσοκομείο θα φανεί και θα εξεταστεί. Η αίσθηση μου είναι πως τουλάχιστον οι εφημερεύοντες συνάδελφοι ήταν εκεί, δίπλα στο παιδί και έκαναν ό,τι περισσότερο μπορούσαν».

Από την πλευρά της οικογένειας εξετάζονται όλα τα στοιχεία γύρω από τη διαχείριση της κατάστασης της αγαπημένης τους κόρης, έχοντας ορίσει τεχνικό σύμβουλο, αλλά και δικηγόρο προκειμένου να υποστηρίξουν τυχόν στοιχεία που θα αναδείξει η έρευνα που προκάλεσε η Εισαγγελική Παραγγελία για το τραγικό περιστατικό.

Αύριο Τρίτη (07/12/21) στις 11:00′ το πρωί στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, στα Γαλανέικα Λαμίας, οι δικοί της άνθρωποι, οι φίλοι, οι συμμαθητές και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα θα πει το τελευταίο αντίο στην 14χρονη.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων, να ενισχυθεί οικονομικά το φιλόπτωχο ταμείο του Αγίου Αθανασίου, γι’ αυτό και θα υπάρχει ειδικό κουτί στην είσοδο της εκκλησίας. Μετά την τελετή θα ακολουθήσει η ταφή στο χωριό Στίρφακα Λαμίας.

Το πρωί της Δευτέρας οι συμμαθήτριες και οι συμμαθητές της στο 4ο Γυμνάσιο Λαμίας άφησαν στο θρανίο της λουλούδια και έγραψαν μηνύματα για την αδικοχαμένη Κυριακή (Κέλλυ). Πηγή: lamiareport.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.