Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που συνελήφθη στην Ηλιούπολη με κοκαΐνη
Την παραίτησή του υπέβαλε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) Παναγιώτης Ευστρατίου μετά την εμπλοκή του ονόματός του σε υπόθεση ναρκωτικών.

Ο ανώτατος δικαστικός στην επιστολή παραίτησής του τονίζει ότι δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, αλλά προβαίνει σε αυτήν την κίνηση για να προασπίσει το κύρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Aνδρέας Κονδύλης: Αναβαθμίζεται αισθητικά και ποιοτικά το παραλιακό μέτωπο του Αλίμου (VIDEO)
Το όνομα του ανώτατου δικαστικού ενεπλάκη σε υπόθεση χρήσης κοκαΐνης νεαρών ατόμων στα νότια προάστια της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Ηλιούπολη.

Περίοικοι ενημέρωσαν την αστυνομία ότι κάποιοι κινούνται ύποπτα πέριξ της πολυκατοικίας στην οποία ο δικαστικός έχει διαμέρισμα. Πραγματοποιήθηκε έλεγχος από άνδρες της ΔΙΑΣ στους νεαρούς και στην κατοχή τους βρέθηκε ποσότητα κοκαΐνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν οι νεαροί ρωτήθηκα ενώ όταν από πού προμηθεύτηκαν τα ναρκωτικά, εκείνοι απάντησαν ότι τα πήραν από ένοικο της πολυκατοικίας και υπέδειξαν τον εν λόγω δικαστικό λειτουργό.

Στη συνέχεια ακολούθησε έρευνα από τους αστυνομικούς στο σπίτι όπου διέμενε ο δικαστικός και εκεί βρέθηκαν υπολείμματα της ίδιας ναρκωτικής ουσίας σε ένα μπουκάλι. Η υπόθεση διαχωρίστηκε για τους νεαρούς που θα δικαστούν σε ρητή δικάσιμο, ενώ ο δικαστής θα παραπεμφθεί στο εφετείο και θα δικαστεί εκεί, λόγω ειδικής δωσιδικίας. Ο κ. Ευστρατίου εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Μάρτιο του 1983, προήχθη σε σύμβουλο Επικρατείας τον Ιούλιο του 2004 και προήχθη σε αντιπρόεδρο του ΣτΕ τον Δεκέμβριο του 2019.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.