Οικογενειακή επιχείρηση ναρκωτικών στη Γλυφάδα: Αρχηγός της «φαμίλιας» η 67χρονη μητέρα (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Μία 67χρονη συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών ως το πρόσωπο που είχε αρχηγικό ρόλο σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Πρόκειται για την 67χρονη μητέρα –φερόμενη ως αρχηγό- τον 70χρονο πατέρα και τον 34χρονο γιο τους.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, στις 29 Νοεμβρίου 2021, εντόπισαν ένα σκουρόχρωμο smart, το οποίο κινούνταν ύποπτα, στο εμπορικό πάρκο του Αεροδρομίου, με αποτέλεσμα να το θέσουν υπό διακριτική παρακολούθηση, καθώς στην ευρύτερη περιοχή πραγματοποιούνται συναντήσεις διακινητών με αλλοδαπούς τους οποίους εφοδίαζαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ο νεαρός οδηγός του οχήματος αφού πάρκαρε, κατέβηκε και συναντήθηκε με τρία άτομα, δίνοντας τους κάτι το οποίο προσομοίαζε με φάκελο.Τα τρία άτομα κινήθηκαν προς το αεροδρόμιο, ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου μέσω της Λεωφόρου Βάρης- Κορωπίου έφτασε στη Γλυφάδα, όπου πραγματοποίησε ολιγόλεπτη στάση έξω από τριώροφη κατοικία.

Εκεί, συνάντησε τον 34χρονο, με τον οποίο αφού συνομίλησε για λίγο επιβιβάστηκε και πάλι στο σκουρόχρωμο smart και αφού ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα κινήθηκε μέσω της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, προς την Αθήνα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, έθεσαν υπό παρακολούθηση την τριώροφη κατοικία για περίπου 10 μέρες. Όπως διαπίστωσαν στον δεύτερο όροφο έμεναν οι δύο γονείς, η 67χρονη με τον 70χρονο, στον πρώτο όροφο η ηλικιωμένη μητέρα της 67χρονης ενώ στο ισόγειο ο γιος τους 34ετών.

Όταν είδαν και πάλι το smart που είχαν εντοπίσει στο Αεροδρόμιο, ερεύνησαν τις πινακίδες φτάνοντας στα στοιχεία του οδηγού, ο οποιος ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών.

Σε μία από τις επόμενες επισκέψεις του, τον έθεσαν υπό παρακολούθηση και όπως διαπίστωσαν πραγματοποιούσε ολιγόλεπτες στάσεις σε διάφορα σημεία στην Αθήνα, παραδίδοντας ποσότητες ναρκωτικών σε φιξάκια.

Κατά τις ημέρες που είχε τεθεί το σπίτι υπό παρακολούθηση διαπιστώθηκε παράλληλα ότι άτομα νεαρής ηλικίας πραγματοποιούσαν συχνές επισκέψεις, που διαρκούσαν λίγη ώρα , περίπου 5-7 λεπτά και στη συνέχεια έφευγαν.

Για να μπουν μέσα χτυπούσαν το κουδούνι του δεύτερου ορόφου και αφού έβγαινε η 67χρονη στο μπαλκόνι έλεγχε την περιοχή στη συνέχεια τους άνοιγε από το θυροτηλέφωνο.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών που έγιναν, τόσο στο σπίτι του οδηγού του smart στην Αθήνα, όσο και στο τριώροφο στη Γλυφάδα, βρέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών τις οποίες έκρυβαν σε διάφορα σημεία ,καθώς και χρήματα, όπως: σε πλαστικό κουτί από χειρουργικές μάσκες εκεί όπου εντοπίστηκε ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 10,7 γραμμαρίων, μέσα σε βάζο εκεί όπου είχαν κρύψει 13.500 ευρώ, σε άλλο γυάλινο βάζο είχαν κρύψει 295 ευρώ σε άλλο βάζο με καπάκι είχαν κρύψει 27 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης ενώ μεταξύ άλλων βρέθηκε ατζέντα- τετράδιο που διατηρούσε η φερόμενη αρχηγός, με σημειώσεις στις οποίες υπήρχαν ονόματα και χρηματικά ποσά, ναρκωτικά και ποσότητες.

Σε άλλα χαρτιά είχαν σημειωθεί επίσης ονόματα, αριθμοί τηλεφώνων , ημερομηνίες , χρηματικά ποσά και ποσότητες σε γραμμάρια. Στην τριώφορη κατοικία είχαν τοποθετήσει κάμερες ασφαλείας για να ελέγχουν.

Συγκεκριμένα τις είχαν τοποθετήσει και τις είχαν στρέψει προς την κεντρική είσοδο της μπαλκονόπορτας και της εισόδου από εκεί που έμπαιναν δηλαδή τα άτομα τα οποία πήγαιναν με σκοπό να αγοράσουν ναρκωτικά.

Την στιγμή μάλιστα που γινόταν έρευνα από τους αστυνομικούς , ένας από τους «πελάτες» έφτασε εκεί και χτύπησε το κουδούνι προκειμένου να αγοράσει ποσότητα ναρκωτικών.

Όπως υποστήριξε στους αστυνομικούς «Ήρθα για να αγοράσω κάνναβη για προσωπική χρήση από την …..» . Το κόστος για την ποσότητα που θα αγόραζε όπως τους ενημέρωσε ήταν 15 ευρώ.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων και περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Αλέξανδρος Καλαφάτηςnewsbomb.gr

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό, που αποκαλύπτει το protothema.gr όλα ξεκίνησαν πριν δυο εβδομάδες. “Tην 29-11-2021 την 21:30΄περίπου ώρα, αστυνομικοί , εντόπισαν αυτοκίνητο, μάρκας «Smart», σκούρου χρώματος, το οποίο κινούνταν ασκόπως στον χώρους στάθμευσης του καταστήματος στο εμπορικό πάρκο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση. Ο οδηγός του οχήματος, ο οποίος ήταν νεαρής ηλικίας, μέτριου αναστήματος, αφού στάθμευσε αυτό, αποβιβάστηκε και συνάντησε τρεις άγνωστους πιθανόν αλλοδαπούς στο σημείο και τους παρέδωσε κάποιο αντικείμενο, πιθανόν φάκελο.

sillipsi-narkotika__1_

Στην συνέχεια οι τρεις άγνωστοι κινήθηκαν πεζοί προς παρακείμενη στάση λεωφορείου και ο οδηγός του οχήματος επιβιβάστηκε σε αυτό και αναχώρησε με κατεύθυνση τη Λ. Βάρης – Κορωπίου. Έτεροι αστυνομικοί της υπηρεσίας μας, που κλήθηκαν από τους προαναφερόμενους αστυνομικούς και μετέβηκαν σε σύντομο χρόνο στην στάση του λεωφορείου για να ελέγξουν τους τρεις πιθανόν αλλοδαπούς δεν κατάφεραν να εντοπίσουν αυτούς καθόσον ενδεχομένως είχαν επιβιβαστεί σε διερχόμενο λεωφορείο.

Στην ευρύτερη περιοχή του χώρου στάθμευσης του εμπορικού πάρκου έχει παρατηρηθεί ότι πραγματοποιούνται συναντήσεις ατόμων που εφοδιάζουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα υπό διακίνηση αλλοδαπούς και για το λόγο αυτό πραγματοποιούνται συχνές περιπολίες από την Υπηρεσία μας.

Το προαναφερθέν όχημα τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση λόγω όμως του ότι ήταν νύχτα και οι αστυνομικοί με το υπηρεσιακό όχημα βρίσκονταν αρκετά μέτρα πίσω από αυτό για να μην γίνουν αντιληπτοί, δεν κατάφεραν να εξακριβώσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του καθόσον πέραν των άλλων, η πινακίδα ήταν τοποθετημένη σε δυσδιάκριτο πλαίσιο. Την 22:00΄ ώρα της ιδίας, ο οδηγός του οχήματος στάθμευσε αυτό στην περιοχή της Γλυφάδας και έξω τριώροφης κατοικίας όπου συνάντησε άγνωστο άτομο νεαρής ηλικίας και αφού συνομίλησαν για ελάχιστο χρόνο αποχώρησε μέσω της Λ. Βουλιαγμένης με κατεύθυνση την Αθήνα αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα λόγω της ταχύτητας του οχήματος σε συνδυασμό με τις κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούσαν, να καταστεί αδύνατη η συνέχιση της διακριτικής επιτήρησης.

sillipsi-narkotika__2_

Η ειδική ομάδα

“Από την Υπηρεσία μας θεωρώντας πιθανόν ότι στην παραπάνω διεύθυνση στην Γλυφάδα, κατασκευάζονται και παραδίδονται πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, συστάθηκε ειδική ομάδα και τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση η τριώροφη κατοικία που βρίσκεται στο σημείο από την 30-11-2021. Από την διακριτική επιτήρηση διαπιστώθηκε ότι την 19:35’ ώρα της 03-12-2021 όχημα που προσομοίαζε με το προαναφερθέν όχημα, στάθμευσε έξωθι της τριώροφης κατοικίας και ο οδηγός αυτού εισήλθε σε αυτήν και παρέμεινε για χρονικό διάστημα πέντε λεπτών περίπου, ενώ την 21:40’ ώρα της ιδίας, ο ίδιος οδηγός με το ίδιο όχημα επανήλθε στο σημείο όπου μετά από πεντάλεπτη επίσκεψη σε διαμέρισμα της τριώροφης κατοικίας, αποχώρησε με κατεύθυνση την Αθήνα.

Το εν λόγω όχημα, μάρκας SMART σκούρου χρώματος το οποίο φέρει ασημί ρίγα, έφερε πινακίδα με αριθμό κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. ιδιοκτησίας του (δ) κατηγορούμενου. Από την διακριτική επιτήρηση της τριώροφης κατοικίας από την 30-11-2021 έως και την 12-12-2021 διαπιστώθηκαν συχνές επισκέψεις ατόμων νεαρής ηλικίας οι οποίοι εισέρχονταν και παρέμεναν σε αυτήν για διάστημα ολίγων λεπτών (5-7 λεπτά) και στην συνέχεια αποχωρούσαν.

Τα άτομα που επισκέπτονται την τριώροφη κατοικία, μετέβαιναν εκεί με διάφορα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ταξί. Συγκεκριμένα επισκέπτονται διαμέρισμα β’ ορόφου ή διαμέρισμα ισογείου καθόσον όταν χτυπούσαν το κουδούνι που βρίσκεται στην είσοδο αυτής, στο μπαλκόνι β’ ορόφου εξερχόταν ξανθιά γυναίκα ηλικίας 60-70 ετών περίπου, η οποία αφού έκανε προεπισκόπηση του χώρου και έλεγχε οπτικά τον εξωτερικό χώρο της τριώροφης κατοικίας, στη συνέχεια άνοιγε την κεντρική είσοδο. Πολλές φορές οι επισκέπτες της τριώροφης κατοικίας εισέρχονταν στο διαμέρισμα ισογείου από παρακείμενη μπαλκονόπορτα όπου και πάλι παρέμεναν για πολύ λίγα λεπτά και στην συνέχεια αποχωρούσαν.

sillipsi-narkotika__3_

Την 11-12-2021 και την 17:00’ ώρα αστυνομικοί της Υπηρεσίας μας μετέβησαν στην συμβολή των οδών στην Αθήνα και την 19:30’ ώρα εντόπισαν και πάλι το ανωτέρω όχημα στο σημείο. Ο οδηγός αυτού στάθμευσε εκεί για πέντε περίπου λεπτά και στη συνέχεια αποχώρησε ενώ τέθηκε υπό διακριτική επιτήρηση. Ο οδηγός του οχήματος ο οποίος είνια κατηγορούμενος, αναγνωρίστηκε αφού μετέβη στην περιοχή της Ν. Σμύρνης πλησίον της πλατείας συνάντησε άτομο νεαρής ηλικίας για περίπου 3 λεπτά και στην συνέχεια αποχώρησε με κατεύθυνση την περιοχή των Πετραλώνων όπου συνάντησε έτερο άτομο νεαρής ηλικίας.

sillipsi-narkotika__4_

Οι σύλληψεις

Την 22:30΄ ώρα της ιδίας ημέρας, ο ανωτέρω οδηγός κινούμενος επί της οδού Πειραιώς στάθμευσε αυτό και όταν αποβιβάστηκε, ακινητοποιήθηκε και προσήχθη στην Υπηρεσία μας. Σε γενόμενη σωματική έρευνα στην έδρα της Υπηρεσίας μας, ανευρέθηκαν εντός της τσέπης του παντελονιού του 1) το χρηματικό ποσό των χιλίων εξακοσίων ενενήντα (1.690€) ευρώ, 2) μία (1) αυτοσχέδια συσκευασία (φιξάκι) κοκαΐνης μεικτού συνολικού βάρους 0,75 γραμμαρίων 3) Ένα (1) κινητό τηλέφωνο μάρκας Apple Iphone 13 Pro, και εντός του εσώρουχού του, στην περιοχή των γεννητικών του οργάνων, επιμελώς κρυμμένη 4) μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία μεικτού συνολικού βάρους 8,66 γραμμαρίων, περιέχουσα δέκα (10) αυτοσχέδιες συσκευασίες (φιξάκια) κοκαΐνης. Κατόπιν έρευνας στο υπ’ αριθμόν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ανωτέρω, ανευρέθηκε μία (1) αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία περιέχουσα ποσότητα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, μικτού συνολικού βάρους 2,77 γραμμαρίων.

sillipsi-narkotika__5_

Παρουσία εισαγγελέα και του κατηγορουμένου, διενεργήθηκε κατ’ οίκον έρευνα σε διαμέρισμα στην Αθήνα όπου ανευρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1) Πέντε (5) κινητά τηλέφωνα 2) Δύο (2) φορητά μέσα αποθήκευσης ψηφιακών αρχείων τύπου usb-stick, 3) Μπλε πλαστική σακούλα περιέχουσα ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους εξήντα ενός (61) γραμμαρίων και 4) Ένα λευκό-μαύρο πλαστικό κουτί χειρουργικών μασκών μίας χρήσης το οποίο περιείχε ακατέργαστη ινδική κάνναβη, η οποία ποσότητα αφού τοποθετήθηκε σε νάιλον συσκευασία, είχε συνολικό μεικτό βάρος δέκα γραμμαρίων και επτά εκατοστά του γραμμαρίου (10,7).Την 13:00΄ ώρα της 12-12-2021 και ενώ η τριώροφη κατοικία επί της οδού, βρισκόταν υπό διακριτική επιτήρηση, εξήλθε από αυτήν πεζός ο ανωτέρω (β) κατηγορούμενος και του ενεργήθηκε αστυνομικός έλεγχος.

sillipsi-narkotika__6_

Σε γενόμενες ερωτήσεις αστυνομικών της Υπηρεσίας μας, δήλωσε ότι διαμένει σε διαμέρισμα β΄ ορόφου μαζί με την σύζυγό του κατηγορούμενη ενώ στο ισόγειο διαμένει ο γιος τους και αυτός κατηγορούμενος.

Διενεργήθηκε κατ’ οίκον έρευνα και κατασχέθηκαν: 1) το χρηματικό ποσό των χιλίων εφτακοσίων δεκαπέντε (1.715) ευρώ, 2) ένα (1) βάζο-ανθοδοχείο χρώματος λευκό πράσινο με βυσσινί άνθη, το οποίο περιείχε το συνολικό χρηματικό ποσό των δεκατριών χιλιάδων και πεντακοσίων (13.500) ευρώ, 3) ένα (1) διάφανο γυάλινο βάζο, οποίο περιείχε το συνολικό χρηματικό ποσό των διακοσίων ενενήντα πέντε ευρώ και σαράντα λεπτών (295,4) ευρώ, 4) μία (1) νάιλον διάφανη σακούλα, περιέχουσα ναρκωτική ουσία ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους ενός (1) κιλού και δεκατεσσάρων (14) γραμμαρίων, 5) ένα (1) γυάλινο διάφανο βάζο με μεταλλικό καπάκι, το οποίο περιείχε ναρκωτική ουσία ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους είκοσι εφτά (27) γραμμαρίων, 6) ένα (1) γυάλινο διάφανο βάζο με πλαστικό καπάκι, το οποίο περιείχε ναρκωτική ουσία ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους είκοσι εφτά (27) γραμμαρίων, 7) μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα ναρκωτική ουσία ακατέργαστης ινδικής κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους ένα γραμμάριο και εξήντα τρία εκατοστά του γραμμαρίου (1,63 γραμμάρια), 8) μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα ναρκωτική ουσία κοκαΐνης, συνολικού μεικτού βάρους εκατόν τεσσάρων γραμμαρίων και ογδόντα εκατοστών του γραμμαρίου (104,8 γραμμάρια), σε μορφή βράχου, 9) μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα ναρκωτική ουσία κοκαΐνης, συνολικού μεικτού βάρους, τριάντα πέντε γραμμαρίων και εβδομήντα εκατοστών του γραμμαρίου (35,7 γραμμάρια), 10) μία (1) αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα ναρκωτική ουσία κοκαΐνης, συνολικού μεικτού βάρους έξι γραμμαρίων και εικοσιπέντε εκατοστών του γραμμαρίου (6,25 γραμμάρια), 11) δεκαέξι (16) νάιλον συσκευασίες κενού περιεχομένου, κομμένες σε συγκεκριμένο μέγεθος, 12) ένα (1) ρολό διάφανης μεμβράνης τροφίμων, 13) μία (1) ζυγαριά ακριβείας, 14) μία (1) ατζέντα-τετράδιο σημειώσεων στις οποίες αναγράφονται χειρόγραφα ονόματα, χρηματικά ποσά, είδος ναρκωτικής ουσίας και ποσότητα αυτής, 15) πέντε (5) τεμάχια χάρτου στα οποία αναγράφονται χειρόγραφα ονόματα, αριθμοί τηλεφώνων, ημερομηνίες, χρηματικά ποσά και ποσότητες σε γραμμάρια, 16) ένα (1) μαχαίρι με μαύρη λαβή εντός καφέ δερμάτινης θήκης, συνολικού μήκους είκοσι εννέα (29) εκατοστών και μήκος λάμας αυτού δεκαοχτώ (18) εκατοστών, 17) τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

sillipsi-narkotika__7_

Σε διαμέρισμα ενός ακόμη κατηγορούμενου κατασχέθηκαν: 1) τρεις (3) κάμερες ασφαλείας και 2) ένα (1) καταγραφικό από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Οι δύο εκ των καμερών ήταν τοποθετημένες και στραμμένες προς την κεντρική είσοδο της μπαλκονόπορτας και της εισόδου της τριώροφης κατοικίας, δηλαδή τις θύρες εισόδου όλων των εισερχόμενων ατόμων στην τριώροφη κατοικία. Δημήτρης Πώποτας, Aρια Καλύβα – protothema.gr

sillipsi-narkotika__9_

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.