Μετάλλαξη Όμικρον: 26 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ελλάδα




Aυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της παραλλαγής Ομικρον στη χώρα μας. Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης έχουν εντοπιστεί 26 κρούσματα της εν λόγω παραλλαγής στην Κρήτη, τη Λακωνία και την Αττική. Δεν σχετίζονται όλα τα κρούσματα με ταξίδι στο εξωτερικό.

Αναμένεται αύξηση

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανέφερε πως αναμένεται να αυξηθούν το επόμενο διάστημα τα κρούσματα της Ομικρον.

«Οι συρροές και τα κρούσματα που αντιμετωπίζονται αυτή τη στιγμή είναι στη Κρήτη, στη Λακωνία και κάποια στην Αττική. Η παραλλαγή Ομικρον μέσα σ’ έναν μήνα έχει εξαπλωθεί σε 90 κράτη και όλη η βιβλιογραφία δείχνει πως είναι πιο μεταδοτική», ανέφερε.



Ο κ. Ζαούτης τόνισε πως αυτό που δεν γνωρίζουμε ξεκάθαρα είναι αν υπάρχει αυξημένη νοσηρότητα, γεγονός που μπορεί να συνδέεται με πιο ελαφριά νόσηση.

Επισήμανε πως αν το επόμενο διάστημα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων, μπορεί αυτό να είναι ένα σήμα πως αυξάνεται και η Όμικρον στην Ελλάδα.

Για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας

Για την επιδημιολογική κατάσταση της Ελλάδας μίλησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Παγώνα Λάγιου, στο συνέδριο.

Όπως ανέφερε κάθε Τρίτη η υποομάδα των επιδημιολόγων παρακολουθεί ορισμένους δείκτες σχετικά με τον ρυθμό των κρουσμάτων, τις νοσηλείες και την γεωγραφική διασπορά.

Η κα Λάγιου τόνισε πως υπάρχει μία μείωση του αριθμού των κρουσμάτων από την περασμένη εβδομάδα.

«Το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό και γι΄αυτό το λόγο 20 περιοχές παραμένουν στο βαθύ κόκκινο. Η εικόνα δεν είναι ίδια σε όλες τις περιφερειακές ενότητες», είπε ενώ επισήμανε πως το εντυπωσιακή είναι η συσχέτιση μεταξύ εμβολιασμού και επιδημιολογική κατάσταση σε κάθε περιοχή.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.