Μετάλλαξη Όμικρον: Αυτά είναι τα συμπτώματα των πρώτων 48 ωρών
Η μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού εκτιμούν όλοι ότι θα επικρατήσει το επόμενο διάστημα. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά της μετάλλαξης που προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν οι επιστήμονες είναι και τα συμπτώματά της.

Η βρετανική εφημερίδα Metro, επικαλούμενη την εταιρεία επιστημών Υγείας Zoe, γράφει σήμερα για τα συμπτώματα τις ανησυχητικής αυτής παραλλαγής.


Άλιμος: Μια όμορφη πόλη με όμορφους ανθρώπους – Aπολογισμός έργου 2014 – 2023
Τα συμπτώματα για κάποιον που είχε μολυνθεί με το στέλεχος Δέλτα (και κάποια άλλα στελέχη) εμφανίζονται μεταξύ πέντε και 14 ημερών, τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον μπορεί να εμφανιστούν νωρίτερα.

Τα πρώτα πέντε συμπτώματα που μπορεί να εμφανιστούν μόλις 48 ώρες αφότου έχει μολυνθεί κάποιος με τη μετάλλαξη Ομικρον περιλαμβάνουν:

ρινική καταρροή,
ξηρό λαιμό,
πονοκέφαλο,
κόπωση και
φτέρνισμα.

Πώς διαφέρουν τα συμπτώματα της μετάλλαξης Ομικρον από άλλες παραλλαγές;

Νέα δεδομένα αποκάλυψαν ότι τα συμπτώματα της μετάλλαξης Ομικρον διαφέρουν από τα «παραδοσιακά» συμπτώματα άλλων παραλλαγών του κορωνοϊού, όπως η μετάλλαξη Δέλτα.

Σύμφωνα με οδηγίες του βρετανικού ΕΣΥ, τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα του κορωνοϊού είναι ένας υψηλός πυρετός, ένας νέος και συνεχής βήχας και μια απώλεια/αλλαγή της αίσθησης της γεύσης ή της όσφρησης.

Ο καθηγητής Τιμ Σπέκτορ, ο επιστήμονας πίσω από την εφαρμογή παρακολούθησης συμπτωμάτων Zoe, περιέγραψε τα συμπτώματα της μετάλλαξης Ομικρον ως παρόμοια με εκείνα του κοινού κρυολογήματος. Προειδοποίησε ότι όσοι έχουν συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ Covid για να βεβαιωθούν.

Ένα άλλο κοινό σύμπτωμα εκτός από τα πέντε που αποκάλυψε η Zoe είναι η συμφόρηση, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Πιο ήπια η νόσος – Προστατεύει το εμβόλιο
Τα συμπτώματα της μετάλλαξης Ομικρον έχουν περιγραφεί ως «εξαιρετικά ήπια», από τη νοτιοαφρικανή δρ Ανζελίκ Κούτσι, η οποία σήμανε πρώτη τον συναγερμό για τη νέα παραλλαγή.

Όμως, η δρ Κούτσι προειδοποίησε επίσης ότι ορισμένα συμπτώματα, όπως οι πονοκέφαλοι και οι μυϊκοί πόνοι, μπορεί να γίνουν πιο έντονα αισθητά, ιδίως από όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Όσοι έχουν κάνει δύο δόσεις του εμβολίου Covid μπορεί να παρουσιάσουν λιγότερο σοβαρά συμπτώματα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.