Δήμος Αλίμου: Προϋπολογισμός – ρεκόρ 56 εκατομμυρίων ευρώ για το 2022




Yπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Αλίμου για το 2022, αυξημένος κατά 93% από το 2014, όταν ανέλαβε για πρώτη χρονιά δήμαρχος ο Ανδρέας Κονδύλης. Συνοδεύεται από ένα Τεχνικό Πρόγραμμα 22 εκατομμυρίων ευρώ με έργα που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης.

“Χρειάστηκαν μήνες σκληρής δουλειάς, μέσα στις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, για να εξασφαλίσουμε χρηματοδοτήσεις για τον Δήμο Αλίμου από κάθε δυνατή πηγή (ΕΣΠΑ, κράτος, Περιφέρεια, οργανισμοί) και να ετοιμάσουμε τον προϋπολογισμό του 2022, τον μεγαλύτερο Προϋπολογισμό που είχε ποτέ ο Δήμος μας” δήλωσε ο δήμαρχος

“Ο Προϋπολογισμός του 2022 ανέρχεται στα 56 εκατομμύρια ευρώ, όταν το 2014 (που αναλάβαμε τον Δήμο) ήταν μόλις 29 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή υπάρχει αύξηση κατά 93% ! Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε την εξέλιξη του Προϋπολογισμού του Δήμου μας τα τελευταία 8 χρόνια. Ο Προϋπολογισμός συνοδεύεται από ένα Τεχνικό Πρόγραμμα 22 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή επίσης το μεγαλύτερο Πρόγραμμα που έχει ποτέ καταρτίσει ο Δήμος Αλίμου. Έχουμε μελετήσει και εξασφαλίσει πλήρως τα χρήματα για 30 έργα, εκ των οποίων τα 5 είναι πολύ μεγάλα και αποτελούν βασικές υποδομές εξαιρετικής σημασίας για την πόλη μας:

• νέο Δημαρχείο



• νέος Παιδικός Σταθμός

• νέο Κλειστό Γήπεδο

• αναβάθμιση του οδικού δικτύου (ασφαλτοστρώσεις, ράμπες ΑμεΑ, πεζόδρομοι κ.λπ.)

• δημιουργία πράσινης πολιτιστικής διαδρομής.

Οι χρηματοδοτήσεις προέρχονται από το ΕΣΠΑ, την Περιφέρεια Αττικής, το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, τον Σύνδεσμο Δήμων Νότιας Αττικής, το Πράσινο Ταμείο κ.λπ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι δούλεψαν και δουλεύουν μαζί μου πολύ σκληρά, οργανωμένα και υπεύθυνα, για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αλλά και για το “κουπί” που θα τραβήξουμε μαζί, ώστε να υλοποιηθούν όλα αυτά τα μεγάλα έργα. Σημειώστε ότι τα έργα και οι δράσεις μας δεν σταματάνε εδώ. Έπονται και νεότερες ευχάριστες ανακοινώσεις, μέσα στο 2022!!”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.