Δήμος Αλίμου: “Η ζωή είναι Ωραία” (Δεκέμβριος 2021)




«Δεν έχει σημασία ποιο μονοπάτι θα διαλέξεις. Υπάρχουν ένα εκατομμύριο μονοπάτια και όλα είναι ίδια, γιατί δεν οδηγούν πουθενά. Αρκεί το μονοπάτι να το ακολουθήσεις χωρίς φόβο και χωρίς φιλοδοξία. Και αρκεί το μονοπάτι να έχει καρδιά.»

Κάρλος Καστανέντα, Περουβιανός συγγραφέας

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021

Το Πρόγραμμα του Δήμου Αλίμου «Η ζωή είναι ωραία», είναι ένα πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις Τέχνης, Πολιτισμού και Ψυχαγωγίας, το οποίο μετά την εμφάνιση της Covid-19 και την πανδημία προσαρμόζεται συνεχώς στα νέα δεδομένα και στοχεύει να γεμίζει ομορφιά με τις προτάσεις του τις ζωές των δημοτών του Αλίμου.
Αυτόν τον Δεκέμβρη μετράμε αντίστροφα για τις ημέρες των Χριστουγέννων και το νέο έτος με πίστη, προσοχή κι ελπίδα. Με την πόλη να φοράει τα γιορτινά της ξανά και να έχει γεμίσει τέχνη και ομορφιά, αλλά και με τους περισσότερους πολιτιστικούς χώρους να λειτουργούν και να μας υποδέχονται μαζί με τους καλλιτέχνες που διψούν και πάλι να «ενωθούν» μαζί μας μέσα από κάθε είδους τέχνη. Όλοι μαζί θα φέρουμε τις καλύτερες μέρες!
Φυσικά, σε όλες τις εκδηλώσεις ισχύουν αυστηρά τα μέτρα προστασίας, όπως η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή των άλλων απαιτούμενων εγγράφων, η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η θερμομέτρηση των επισκεπτών κατά την είσοδό τους, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων που θα μπορεί να βρίσκεται στους συγκεκριμένους χώρους αλλά και η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.



Η μεταφορά, λόγω των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας, θα γίνεται με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα των συμμετεχόντων.

Το Πρόγραμμα «Η ζωή είναι ωραία», πάντα με στόχο την καλλιέργεια του πνεύματος, της ψυχής και του σώματος, παράλληλα με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση, σας καλωσορίζει και πάλι πίσω στον Άλιμο και σας δίνει ραντεβού σε ποικίλες «πηγές» ζωής!

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ & ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

Kυριακή 12 Δεκεμβρίου, στις 20:30
«Η Ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι σε σκηνοθεσία Κίρκης Καραλή Νέος Ακάδημος
Η HAPPY PRODUCTIONS παρουσιάζει για 2η χρονιά στον Νέο Ακάδημο, το θρυλικό έργο μυστηρίου της Αγκάθα Κρίστι «Η ΠΟΝΤΙΚOΠΑΓΙΔΑ», το μακροβιότερο έργο στην ιστορία του παγκόσμιου θεάτρου, που παίζεται συνεχώς στο West End από τo 1952 έως σήμερα.
Η αρχική του εκδοχή, το 1947, ήταν ραδιοφωνική, βασισμένη στο αδημοσίευτο, τότε, διήγημα της Αγκάθα Κρίστι με τίτλο “Τρία τυφλά ποντίκια”. Τον τίτλο “Ποντικοπαγίδα” τον εμπνεύστηκε από το θεατρικό έργο που στήνει ο Άμλετ στο ομώνυμο έργο του Σαίξπηρ, για να ξεσκεπάσει την ενοχή της μητέρας και του πατριού του. Στήνει, δηλαδή, ένα θέατρο μέσα στο θέατρο, υιοθετώντας μια αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, προκειμένου να μπερδέψει τους ενόχους και να φέρει στο φως την αλήθεια. Κι αυτή η έμπνευση τής Αγκάθα δεν είναι καθόλου τυχαία…

Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται σε μια απομονωμένη πανσιόν μιας επαρχίας, την ώρα που το χιόνι πέφτει πυκνό. Οκτώ ήρωες, που όλοι τους κρύβουν ένα μυστικό, βρίσκονται αντιμέτωποι με σκληρές αλήθειες και επικίνδυνα ψέματα.

Ο φόβος τούς κυκλώνει και ένας δολοφόνος βρίσκεται ανάμεσά τους. Μια ιστορία εκδίκησης με αιφνιδιαστικές ανατροπές, έξυπνα τεχνάσματα και μια ποντικοπαγίδα που περιμένει το επόμενο θύμα της!

Σκηνοθεσία: Κίρκη Καραλή
Ερμηνεία: Β. Κουρούπη, Μ. Λεβεντογιάννης, Τ. Μπότση, Ρ. Οικονομίδου, Ν. Πολυδερόπουλος, Σ. Πολυζωίδης, Σ. Σταμουλακάτος, Χ. Τζωρτζάκης

Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ

Κλείστε το εισιτήριό σας τηλεφωνικά:
– στο 210 0080900: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 π.μ. -18:00 & Σάββατο 09:00 π.μ. -17:00

– στο 210 3625119: Δευτέρα έως Κυριακή 10:00 π.μ. -21:00

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, στις 21:00
Θεατρική Παράσταση “Μαθήματα Κωμωδίας” του Θοδωρή Αθερίδη Μικρό Παλλάς

Τα «Μαθήματα Κωμωδίας» είναι μια ξεκαρδιστική κωμωδία που διεισδύει στο χώρο της εκπαίδευσης των ηθοποιών που θέλουν να μάθουν πώς να κάνουν κωμωδία.
Οι αυτοσχεδιασμοί και οι ασκήσεις τους, καθώς και η διαμόρφωση των σχέσεων μεταξύ τους, είναι ο κύριος άξονας της αφήγησης, μιας σημερινής ιστορίας, όπου οι ήρωές της αντιστέκονται, με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας, στο ζοφερό τοπίο των καιρών μας.
Απάντηση με γέλιο αντιπροτείνει ο συγγραφέας με το ένατο κατά σειρά θεατρικό του έργο, έξι χρόνια μετά το «Δοξαπατρή», εκφράζοντας την άποψή του πως «το να μάθεις να γελάς μ’ αυτό που σε βασανίζει, σε οδηγεί στη λύση και στην κάθαρση.

Σκηνοθεσία & Μουσική επιμέλεια: Θοδωρής Αθερίδης
Ερμηνεία: Θοδωρής Αθερίδης, Δήμητρα Ματσούκα, Αντώνης Κρόμπας, Δημήτρης Σαμόλης, Αναστασία Τσιλιμπίου

Τιμή εισιτηρίου: 12 – 18 ευρώ
Κλείστε το εισιτήριό σας τηλεφωνικά στο 210 3210025
(Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 π.μ. -18:00)

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου
Δράση Αγάπης
Secret Santa στην πόρτα των αγαπημένων σας
Ανάμεσα στους φίλους μας κάποιοι ξεμείνανε από αστερόσκονη… Από την αστερόσκονη που μας βοηθά να βλέπουμε τη μαγεία των Χριστουγέννων! Αυτή τη μαγεία που δεν είναι τίποτα άλλο από μια υπενθύμιση πως η αγάπη, η ζεστασιά και το μοίρασμα των εορτών είναι το πιο δυνατό δώρο για κάθε έναν από εμάς και δεν πρέπει να το ξεχνάμε!
Εμείς, λοιπόν, οι λάτρεις των Χριστουγέννων, που θέλουμε να μοιραστούμε την αστερόσκονη με όλους αυτούς που έπαψαν να την πιστεύουν, σας προτείνουμε να οργανώσετε μια μέρα «secret Santa» ή αλλιώς τη γνωστή μυστική ανταλλαγή δώρων. Μη διστάσετε να είστε τολμηροί με τον κύκλο των ανθρώπων που θα το οργανώσετε. Μια ιδέα είναι να το οργανώσετε μεταξύ των ενοίκων της πολυκατοικίας σας ή με τους συναδέλφους σας στη δουλειά.

Ακόμα και κάτι μικρό, μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για πολλή χαρά!

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου
Δράση Αγάπης
Ιστορίες από τους αγαπημένους μας

Για όλους μας ισχύει το “δεν έχω χρόνο” της καθημερινότητας, όπως επίσης για όλους μας ισχύει το να εγκλωβιζόμαστε κατά περιόδους στις υποχρεώσεις μας και να χάνουμε ουσιαστικές στιγμές από τα πιο αγαπημένα μας πρόσωπα αλλά και από εμάς τους ίδιους.
Σήμερα, λοιπόν, είναι η ιδανική μέρα, για να επικοινωνήσουμε πιο ουσιαστικά και να θυμηθούμε πόσο όμορφη είναι η παρέα των αγαπημένων μας ανθρώπων που ξεχνάμε συχνά τις ημέρες της ρουτίνας. Εκμεταλλευτείτε την ατμόσφαιρα του στολισμένου σπιτιού, καλέστε τους πιο κοντινούς σας και κάντε μια βραδιά ιστοριών. Έχετε σκεφτεί πόσες ιστορίες των παππούδων ή των γονιών σας δεν ξέρετε; Ή οι μεγαλύτεροι τής παρέας έχετε αναρωτηθεί ποια ήταν η πιο όμορφη εμπειρία των παιδιών σας;
Μη διστάσετε να κάνετε την αρχή, σίγουρα υπάρχουν ιστορίες που θα σας φέρουν πιο κοντά!

Φυσικά, δεν ξεχνάμε να κάνουμε self-test, προτού να συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε κοινωνική συνάθροιση τις ημέρες των εορτών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.