Ανδρέας Κονδύλης: Σημαντική εξέλιξη για τους 3 δήμους η παραχώρηση των κοινωφελών χώρων του πρώην αεροδρομίου
Πολύ θετική εξέλιξη για τους 3 Δήμους του “Μητροπολιτικού Πόλου” (Άλιμο, Γλυφάδα και Ελληνικό-Αργυρούπολη) αποτελεί η ρύθμιση του άρθρου 61 του νομοσχεδίου “Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας κ.λπ.”, που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή. ¨οπως αναφέρει σε σχετική ανάρτηση ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, με την διάταξη αυτή ανοίγει ο δρόμος για την παραχώρηση των κοινωφελών χώρων της έκτασης του “Πόλου” (πρώην αεροδρόμιο) στους Δήμους, ώστε να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη κοινωφελών εγκαταστάσεων, κτηρίων και υποδομών. Συγκεκριμένα, το άρθρο 61 προβλέπει: Παραχώρηση κοινωφελών χώρων του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού Αγίου Κοσμά (ΜΠΕ-ΑΚ) στους Δήμους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου

1. Κοινωφελείς χώροι, χαρακτηρισμένοι από την πολεοδομική νομοθεσία, εντός της έκτασης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού- Αγίου Κοσμά, οι οποίοι περιήλθαν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου μετά την κύρωση της διανομής της ως άνω έκτασης με το άρθρο πρώτο του ν. 4787/2021 (Α’ 44), μπορούν να παραχωρηθούν κατά κυριότητα, με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του Υπουργείου Οικονομικών, στους Δήμους Ελληνικού-Aργυρούπολης, Γλυφάδας και Αλίμου, με σκοπό την ανέγερση επ’ αυτών κτιρίων κοινωφελούς χαρακτήρα, ο οποίος προσδιορίζεται στην απόφαση παραχώρησης.Η παραχώρηση της κυριότητας γίνεται επί συγκεκριμένων εδαφικών τεμαχίων. Με την απόφαση του πρώτου εδαφίου μπορεί να τίθενται όροι και προϋποθέσεις σχετικά με την παραχώρηση.

2. Η απόφαση της παρ. 1 υπόκειται σε μεταγραφή και καταχώριση στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο και κτηματολογικό γραφείο, αντίστοιχα.

3. Η παραχώρηση της παρ. 1 δεν επηρεάζει τα δικαιώματα της εταιρείας Ελληνικό Α.Ε. επί των παραχωρούμενων χώρων, τα οποία προβλέπονται στην περ. β’ της παρ. 2 του άρθρου 3 του ν. 4062/2012 (Α’ 70).

“Ο Δήμος μας έχει συγκεκριμένες προτάσεις και ολοκληρωμένο σχεδιασμό για την αξιοποίηση των κοινωφελών αυτών χώρων, στη βάση των αναγκών της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής, αλλά και των Αποφάσεων του Δημοτικού μας Συμβουλίου, που έχουν κατά διαστήματα ληφθεί” δήλωσε ο Ανδρέας Κονδύλης

“Ελπίζουμε και η διαδικασία απόδοσης των χώρων αυτών στους 3 Δήμους μας να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν, ώστε να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση και ανάδειξή τους. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους βουλευτές της περιοχής μας που ψήφισαν την διάταξη αυτή και ιδιαίτερα τον βουλευτή Βασίλη Σπανάκη για την τοποθέτησή του υπέρ των 3 Δήμων μας από το βήμα της Βουλής.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.