Άλιμος: Ψάχνουν εταιρεία δολοφόνων πίσω από την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ
Του ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί πλέον πως πίσω από τέσσερις διαφορετικές εκτελέσεις, ανάμεσά τους και αυτή του Γιώργου Καραϊβάζ, βρίσκεται εταιρεία δολοφόνων με έδρα στο εξωτερικό. Οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες για την εξιχνίαση δολοφονιών που αποδίδονται σε «συμβόλαια θανάτου» φαίνεται να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο ύπαρξης οργάνωσης επαγγελματιών εκτελεστών, οι οποίοι, έναντι αδράς αμοιβής, αναλαμβάνουν συγκεκριμένες αποστολές.


Aνδρέας Κονδύλης: Αναβαθμίζεται αισθητικά και ποιοτικά το παραλιακό μέτωπο του Αλίμου (VIDEO)
Πρόκειται για αλλοδαπούς, κυρίως Βαλκάνιους, οι οποίοι έχουν «επαφές» με σκοτεινά κυκλώματα στην Greek Mafia και το προφίλ τους είναι συγκεκριμένο, με σημαντικότερα «προσόντα» τους την εκτελεστική δεινότητα, αλλά κυρίως την εξασφάλιση της σιωπής τους και την απόλυτη προσήλωσή τους στον άγραφο νόμο της «ομερτά».

Επίσης, θεωρείται πως οι εκτελεστές μπορούν να σβήνουν εύκολα τα ίχνη τους, καθώς περνούν τα ελληνικά σύνορα, εκτελούν την αποστολή τους και έπειτα διαφεύγουν άμεσα από τη χώρα μας. Διαφυγή Επιπλέον, οι αστυνομικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η εκτέλεση του δημοσιογράφου φαίνεται να έχει κοινά σημεία με άλλες τρεις ανεξιχνίαστες δολοφονίες που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια.

Στις περιπτώσεις που ερευνώνται, οι εκτελεστές φαίνεται πως είχαν κοινό modus operandi, ιδιαίτερα όσον αφορά τα δίκυκλα που χρησιμοποίησαν για την προσέγγιση του στόχου και για τη διαφυγή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποθέσεις όπου συναντώνται πολλές ομοιότητες με την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ αφορούν τις δολοφονίες ανθρώπων που είχαν σχέση με κυκλώματα της νύχτας, συγκεκριμένα του Βασίλη Στεφανάκου, του Δημήτρη Μάλαμα και του Μανώλη Καραγιάννη. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, οι δράστες χρησιμοποίησαν μοτοσικλέτες για να πλησιάσουν τα θύματά τους και για να διαφύγουν. Σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα δίκυκλα δεν βρέθηκαν ποτέ.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι έμπειροι εκτελεστές δεν χρησιμοποιούν κλεμμένα δίκυκλα, αλλά νόμιμες μηχανές μεγάλου ή μικρού κυβισμού, οι οποίες είτε είναι κρυμμένες σε κάποιο κρησφύγετο, είτε κυκλοφορούν κανονικά από τους νόμιμους κατόχους τους. Δηλαδή, στις νόμιμες μοτοσικλέτες που χρησιμοποιούν, τα μέλη της εταιρείας δολοφόνων πλαστογραφούν πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούν σε άλλο όμοιο δίκυκλο και στη συνέχεια, αφού έχουν ολοκληρώσει την αιματηρή τους επίθεση, φτάνουν στο κρησφύγετό τους ανενόχλητοι, αλλάζουν τις πλαστές με τις κανονικές πινακίδες της μηχανής και πλέον κυκλοφορεί ο νόμιμος κάτοχος κανονικά, αφού βέβαια έχει εισπράξει το αντίτιμο για την εξυπηρέτηση που έκανε.

Η περίπτωση του Δημήτρη Μάλαμα, ο οποίος εκτελέστηκε τον Νοέμβριο του 2019 στο Χαϊδάρι από αγνώστους που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, φαίνεται πως είναι η πλέον χαρακτηριστική όσον αφορά τους εκτελεστές από το εξωτερικό.

Και σε αυτή την περίπτωση, η μοτοσικλέτα με την οποία προσέγγισαν το θύμα τους από το αντίθετο ρεύμα της λεωφόρου Αθηνών οι δύο επαγγελματίες εκτελεστές δεν βρέθηκε ποτέ, όπως βέβαια και το Καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν για να εκτελέσουν τον λεγόμενο και «τραπεζίτη της νύχτας». Μάλιστα, εκείνη την εποχή, σε ένα από τα αποκαλυπτικά του ρεπορτάζ για τη νύχτα και για τη διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ., ο Γιώργος Καραϊβάζ ανέφερε πως οι εκτελεστές του Μάλαμα είχαν έρθει από το εξωτερικό και είχαν πληρωθεί με ποσό που ξεπερνούσε τα 100.000 ευρώ. Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα της Realnews

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.